Ponovno suverena zmaga

TAB Mežica – Hoče  0:3 (20:25,23:25,19:25)
ŠD Mežica, gledalcev 50, sodnika Vrenko (Šempeter) in Ortl (Polzela).
TAB Mežica: Ciganovič, Merkač. M., Lednik, Obreza – libero, Stane, Krivec, Merkač. B. (kapetan, trener), Maze, Merkač. J., Vidmar, Prepotnik – libero, Merkač. R.
Hoče: Alain Šumer, Urban Repa, Rok Dvoršič – libero, Grega Košič, Bine Zadravec, Lovro Hartman, Miha Germ, Domen Repa, Jaka Senekovič, Marko Žižek, Boštjan Polšak; trener: Andrej Terzer.

Minila sta komaj prva dva kroga v drugi ligi moškega državnega prvenstva, a že nas ekipa odbojkarskega kluba Hoče razvaja z dobrimi igrami in suverenimi zmagami. Po visoki zmagi 3:0 proti ekipi Fužinar Metal iz Raven v prvem krogu so z isto mero na gostovanju odpravili še ekipo TAB Mežica. Ekipa pod taktirko trenerja Andreja Terzerja tako uspešno koraka proti visokim ciljem v tej sezoni.

Odbojkarji OK Hoče zbrani okoli kapetana Mihe Germa so tekmo nadzorovali od samega začetka, nasprotnika so razorožili z hitro in atraktivno igro. Blesteli so tako v napadu kot v obrambi, domači pa niso našli odgovora na igro razpoloženih Hočanov. Tako smo bili priča hitri in zanesljivi zmagi gostov, ki so dobili natanko to kar so si želeli in po kar so prišli v Mežico – tri točke.

Še bolj pomembna tekma pa ekipo iz Hoč čaka že v sredo, ko v povratni tekmi osmine finala pokala gostujejo v Novi Gorici pri prvoligašu Marchiol Vodi. Spomnimo, da se je prva tekma pred nekaj dnevi končala komaj po razburljivem petem nizu (Poročilo s tekme), kar vliva kar nekaj optimizma v glave hoških odbojkarjev.

Povratna tekma osmine finala v Balonu v Novi Gorici se bo 27. oktobra začela ob 20.00 uri.