Iz Italije z novim pokalom

Prva ekipa Hoških odbojkarjev se je te dni mudila v Italiji v Repnu, kjer so se na povabilo organizatorja udeležili memoriala Sergia Veljaka. Memoriala, ki poteka v spomin na odličnega odbojkarja in nekdanjega italijanskega reprezentanta, se je zraven ekipe iz Hoč udeležila še ena slovenska ekipa OK Marchiol Vodi II iz Prvačine.

Obe slovenski ekipa sta se za zmago borili z italijanskima ekipama Sloga Tabor Televita in Prata.

Že prvi dan sta se v "poslastici večera" udarili ekipi Sloga Tabor Televita in Hoče, po razburljivi odbojkarski predstavi, odigranih 5. nizih in izjemnem boju za prav vsako točko so parket srečnejši zapuščali italijanski odbojkarji, ki so slavili s 3:2 (25:21, 17:25, 25:14, 23:25, 20:18). Sklonjenih glav pa so na svoji prvi tekmi parket zapuščali tudi drugi slovenski predstavniki iz Prvačine.

Drugi dan pa smo videli slovenski drugoligaški obračun za tretje mesto. Hočani so od vsega začetka nadzorovali potek tekme in brez večjih težav slavili s 3:1 (25:23, 18:25, 25:21, 25:20), ter tako dokazali, da tudi letos v ciljajo na sam vrh druge lige.

Iz Italije pa so Hočani odnesli še eno nagrado, ki jo je priigral Urban Repa, ki je bil izbran za najboljšega napadalca memoriala. Na memorialu so sicer slavili igralci Sloga Tabor Televite, ki so v finalnem obračunu Prato premagali 3:1 (21:25, 25:23, 25:23, 25:22).

Hoški odbojkarji so s tem memorialom zaključili pripravljalne tekme na novo sezono, ki se začne že prihodnji vikend, ko v svoji novi trdnjavi (v II. gimnaziji Maribor) gostijo ekipo Fužinar Metal Ravne.

Aktivni napotki trenerja Andreja Terzerja

Aktivni napotki trenerja Andreja Terzerja.

Zbrani že pred tekmo.

Lovro Hartman na servisu.

Urban Repa - najboljši napadalec memoriala!

Skupinka slika vseh udeležencev.

 

foto: http://www.slosport.org/