Druga ekipa nov mejnik

Odbojkarski klub Hoče ima dolgoletno tradicijo. Čeprav začetki odbojkarske igre segajo v leta po drugi svetovni vojni, se bo v letošnji sezoni pisala zgodovina. Prvič v zgodovini bodo Hočani v članski konkurenci nastopali z dvema ekipama. Tako je zraven članskega moštva, ki se bo tudi v letošnji sezoni potegovala za vrh druge slovenske moške lige, pred letošnjo sezono luč sveta ugledala še ekipa Hoče II. Ekipa bo nastopala v vzhodni skupini tretje slovenske lige.

Ogrodje ekipe Hoče II bodo sestavljali mlajši igralci, ki bodo imeli v tretji ligi veliko priložnosti, da si naberejo potrebnih izkušenj. Klubsko vodstvo se je za tovrstno potezo (čeprav gre za velik finančni zalogaj) odločilo zato, ker želijo predvsem doma vzgojenim igralcem nuditi čim večje število kakovostnih tekem. In teh v tretjeligaški konkurenci ne bo manjkalo. Zraven mlade ekipe Hočanov bodo v tretji ligi nastopile še ekipe Turbine, Mislinje, Beltincev Galex-Mir, Lip Poljčan, Maribora II in Endal Vuzenice.

Nadarjeni odbojkarji bodo tako v tretji ligi imeli možnost kaljenja in zbiranja izkušenj za nadaljnjo športno pot. Preskok iz kadetskih ali mladinskih vrst v vrh drugoligaške konkurence se je v preteklosti izkazal za prevelik zalogaj in večina mladcev je prehitro vrgla puško v koruzo. Rojstvo druge ekipe naj bi tovrstne težave v prihodnosti rešilo. Ustanovitev druge ekipe pomeni nov mejnik v razvoju odbojkarskega kluba Hoče, saj klub postavlja ob bok največjim slovenskim moškim odbojkarskim kolektivom. Le šest moških odbojkarskih klubov ima v članski konkurenci po dve ekipi (ACH Volley, Calcit Kamnik, Salonit Anhovo, Marchiol Vodi, Astec Triglav in Maribor).

Majico ekipe Hoče II bodo večinoma nosili golobradi mladeniči. Le dva odbojkarja (Urban Krajnc in Dejan Polšak) imata izkušnje z igranjem v članski konkurenci, medtem ko bodo preostali igralci v letošnji sezoni preživljali ognjeni krst. Izkušnje bodo še kako dobrodošle za Miho Planinšca, Roka Špindlerja in Sandija Kopa. Breme odgovornosti bo moral prevzeti Matija Primec, ki je pred sezono prišel iz druge ekipe Maribora in ima za seboj že eno sezono igranja v tretjeligaški konkurenci. S tekmami (teh ne bo manjkalo) naj bi korak naprej storili tudi 15-letni Dominik Klinc, Tomaž Orthaber in Mario Kök, ki se je pred sezono preselil iz Galeje. Svojo priložnost bodo čakali tudi mladi Jan Kotnik, Gal Kranjc, Timi Franc, Matjaž Lobnik in Marino Varga, ki bodo v letošnji sezoni nastopali še v kategoriji starejših dečkov.