Zadovoljni s priprav v Bovcu

Člansko moštvo Odbojkarskega kluba Hoče se iz priprav v Bovcu vrača utrujeno, vendar zadovoljno in polno optimizma. Družinski hotel Mangart (www.hotel-mangart.com ) v Bovcu je kar šest dni gostil sedemnajstčlansko delegacijo iz Hoč. Zraven članov prve ekipe so se priprav udeležili tudi štirje nadarjeni odbojkarji iz druge ekipe Hoč. Miha Planinšič, Rok Špindler, Matija Primec in Dominik Klinc so za kratko zadihali zrak prve ekipe in se od starejših in izkušenejših članov naučili veliko odbojkarskih mojstrovin.

Petnajsterica igralcev je postelje hotela Mangart zapuščala zgodaj, večinoma krepko pred sedmo uro zjutraj. Sledil je prvi del dopoldanskega treninga, ki je v obliki rahlega teka in razgibavanja potekal kar pred hotelom in okoliških travnikih. Po obilnem zajtrku je sledil kratek sprehod v središče Bovca in tamkajšnje športne dvorane, ki stoji pri osnovni šoli. Dopoldanske urice so bile večinoma rezervirane za delo v fitnesu. Odbojkarji so bili pridni, dvigovali uteži in skrbeli, da med sezono ne bodo pošle moči. Treningi so potekali dvakrat dnevno. Kosilu je sledil kratek počitek in popoldne so v športni dvorani že odmevali udarci žog. Trener članske vrste OK Hoče Andrej Terzer je s prizadevnostjo zadovoljen, na treningih pa mu je pomagal tudi športni direktor hoškega kluba Zdravko Bračko.

Navkljub natrpanemu programu sta bili med pripravami na sporedu tudi dve trening tekmi. Petkov večer je bil rezerviran za obračun z ekipo Olympia Ferstyle Gorizia, ki jo bo tudi v letošnji sezoni vodil slovenski odbojkarski strokovnjak Zoran Jerončič. Hočani so zaigrali zbrano in tekmo proti italijanskemu petoligašu dobili s 3:1 (25:20, 25:20, 27:29, 25:15). Ekipa iz italijanske Gorice se je izkazala za dostojnega tekmeca (četudi sta manjkala dva pomembna člena prve šestorke) in zelo dobrega gostitelja. Jutranji trening navkljub mednarodni zmagi ni bil nič lažji, znova so žvenketale uteži, sledil je še poldrugo uro trajajoči dopoldanski trening v dvorani. In popoldan še predzadnje dejanje na pripravah, druga prijateljska tekma. Tokrat so na drugi strani mreže stali mladi odbojkarji Marchiola Prvačine II. Rezultat je bil enak kot v Italiji, ponovno so Hočani igrišče zapuščali dvignjenih glav.

Po šestih dneh in desetih treningih so se odbojkarji v nedeljo popoldan odpravili na pot proti domu. Že tako polni prtljažniki so bili z dvema zmagama v prtljagi polni do zgornjega roba. Vidno utrujeni, a vendar polni vtisov so se igralci vrnili v domače postelje. Zaradi napornega ritma so imeli vsi igralci, ki so bili na pripravah, prost ponedeljek, medtem ko bodo v torek ponovno trenirali v športni dvorani II. gimnazije v Mariboru.

Priprave v Bovcu

Odbojkarji Hoč na pripravah v Bovcu (od leve): Alain Šumer, Miha Planinšič, Domen Repa, Rok Špindler, Boštjan Polšak, Lovro Hartman, Gregor Košič, Bine Zadravec, Urban Repa, Dominik Klinc, Matija Primec in trener Andrej Terzer.

Priprave v Bovcu

Trdo delo na »mučilnih« napravah: Boštjan Polšak in Dominik Klinc.

Priprave v Bovcu

Tudi tekma z moštvom Olympie iz italijanske Gorice se je končalo po željah odbojkarjev iz Hoč.