Selitev iz Frama v Maribor

Nova sezona se nezadržno približuje, hkrati pa so pred odgovornimi v odbojkarskem klubu Hoče pestri in naporni dnevi. Potem, ko so pred letošnjo sezono zamenjali trenerja (dirigentsko palico je prevzel nekdanji slovenski reprezentant Andrej Terzer) in se je klub okrepil še z nekaterimi igralci, so zamenjali tudi »domače« igrišče.

Nov dom prve ekipe hoških odbojkarjev bo v letošnji sezoni  športna dvorana II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, 2000 Maribor - Tabor). V Hočah je izgradnja nujno potrebne športne dvorane v planu (graditi naj bi jo pričeli v prihodnjem mesecu), vendar dokler le te še ni je potrebno svoje moči razkazovati »pri sosedih«. Odgovorni ljudje v Framu, kjer so hoški odbojkarji igrali domače tekme vse od leta 1994 pa vse do letošnje sezone, žal ni bilo dovolj posluha za resno odbojkarsko delo. Zato so si Hočani poiskali novo »trdnjavo« in najprimernejšo varianto so našli v lepi in prostorni športni dvorani II. gimnazije Maribor.

Prvo tekmo bodo hoški odbojkarji v svojem novem hramu odbojke na Taboru odigrali že 16. oktobra 2010, ko bodo v domači dvorani gostili Korošce – ekipo Fužinarja Metala Ravne.

Športna dvorana II. gimnazije Maribor nudi ekipi OK Hoče odlične pogoje za trening, hkrati pa bo tudi na domačih tekmah primeren kraj za številne športne navdušence, ki bi si želeli ogledati kakšno tekmo hoških odbojkarjev.