Na klopi nekdanji reprezentant

Novico o pričakovanjih in pripravah, ki jih je na kratko strnil nov trener Andrej Terzer lahko preberete tukaj. V tem prispevku pa na kratku o Andrejevi igralski in trenerski poti, ki ga je privedla v Hoče.

Odkar je postalo jasno, da mesto prvega trenerja odbojkarskega kluba Hoče po dolgi eri iz osebnih razlogov zapušča dosedanji trener Miran Merkuš, si je vodstvo kluba na čelu s športnim direktorjem Zdravkom Bračkom prizadevalo, da bi našlo primerno zamenjavo. Pogovori s potencialni in ambicioznimi trenerji iz domačih logov in okolice so tekli že dalj časa, a na koncu so se odgovorni odločili, da zahtevo nalogo zaupajo Andreju Terzerju. Dolgoletni član odbojkarskega kluba Maribor (majico z mariborskim grbom je nosil kar 19 let) je kot igralec dvakrat osvojil naslov slovenskega državnega prvaka, trikrat je v zrak dvignil lovoriko pokalnega zmagovalca. Terzer je z ambicioznimi odbojkarji iz Hoč podpisal triletno pogodbo.

Nekdanjemu državnemu reprezentantu v pionirski, kadetski, mladinski in članski konkurenci izkušenj ne bi smelo primanjkovati. Za slovensko člansko reprezentanco je Andrej Terzer zbral 30 nastopov, med drugim na mediteranskih igrah v Montpellierju v Franciji (1993) in Bariju v Italiji (1997). Andrej Terzer je že med svojo aktivno igralsko kariero (leta 1998) zaključil Višjo trenersko šolo v Zagrebu (specializacija odbojka) in po koncu svoje igralske kariere prevzel mesto trenerja mlajših selekcij v ženskem odbojkarjem klubu NKBM Branik Maribor. Po štirih letih se je preselil v moški odbojkarski klub Maribor in dve leti vodil ekipo starejših dečkov. Nov, nadvse ambiciozen izziv je našel prav v Hočah.

 

Andrej Terzer

 

Andrej Terzer