Nova sezona – nov trener

OK Hoče v novo sezono ne vstopajo okrepljeni samo v igralskem kadru ampak so okrepili tudi svojo klop. Dirigentsko palico bo v letošnji sezoni vihtel nekdanji odlični odbojkar Andrej Terzer.

Andrej se je ekipi OK Hoče pridružil ob začetku priprav na novo sezono 2010/2011. V svoji karieri je Andrej odlično igral za OK Maribor, po koncu kariere pa se je podal v trenerske vode in tako ga je letos pot pripeljala v Hoče, kjer bo v klubu z visokimi ambicijami pravšnja  osvežitev.

Andrej je med samimi pripravami na kratko opisal svoje prve vtise in pričakovanja za novo sezono.

  • Kakšna so vaša pričakovanja v sezoni 2010/2011?

Kar se tiče 1. ekipe so moja pričakovanja takšna, da želim dvigniti nivo vsakega posameznega igralca in seveda nivo igre celotne ekipe! Moja pričakovanja bodo izpolnjena že takrat, ko se bodo igralci redno pojavljali na treningih in se zadovoljni in utrujeni vračali domov po dobro opravljenem treningu.

  • Kakšno je vzdušje v ekipi na začetku priprav, ste se z ekipo dobro ujeli?

Vzdušje v ekipi je zelo dobro in na visokem nivoju. Z ekipo sem se zelo dobro ujel, kakor jaz z njimi tako tudi vsi (ekipa) z menoj.

  • Potekajo priprave po načrtih?

Priprave potekajo po načrtih. Obisk na treningih je reden, trenirajo pridno, zagnano, pošteno. Upoštevajo vse dogovore in so res zelo delovni!

  • V začetku septembra odhajate na priprave tudi v Bovec, boste to izkoristili za kakšno posebno vrsto treninga?

Ekipa je že v preteklih letih odhajala na priprave vendar upam, da bodo letos tam izvedeli in spoznali kaj novega. Na pripravah v Bovcu bom dobil še več informacij, ki si jih želim in potrebujem, saj se bo tam res odvijal poseben program treniranja! Lepo "izolirani" bomo tam pet dni, teoretično in praktično predelali osnovne stvari in odigrali prijateljske, trening, kontrolne tekme.

  • Prvi vtis po videnem na treningih (kakšne so možnosti letošnje ekipe v 2. DOL)?

Kljub temu, da bi si želel še kakšnih igralcev (za rezervo) sem za nastopanje v 2 DOL pozitivno razpoložen. Nerad govorim o pričakovanem mestu v 2. DOL, kot vsi trenerji, saj sem šele letos spoznal ekipo. Vsekakor pa so moja (naša) pričakovanja v zgornjem delu razpredelnice(upam, da pri vrhu), če nam bo uspelo realizirati in pridno trenirati po programu!

 

Andrej Terzer