Škorc odslej za Budvo

Slovenski reprezentančni libero je proti najboljši slovenski ekipi v ligi prvakov igral že v lanski sezoni in tudi po njegovi zaslugi so se Blejci prebili v osmino finala. Zgodba se bo ponovila tudi v novi sezoni, vendar s to razliko, da Sebastijan Škorc za Budvansko rivijero ne bo igral kot posojen igralec ACH Volleyja, tako kot je v lanski za Paris Volley, pač pa kot prost igralec, saj se je s slovenskimi prvaki sporazumno razšel.

Da je pri 36 letih še vedno sposoben igrati vrhunsko odbojko, je Škorc potrdil tudi v majskih kvalifikacijah za nastop na EP 2011, zato so, potem ko je Glenn Hoag zapustil blejsko ekipo, mnogi pričakovali, da se bo vrnil na Bled. Tudi zato, ker je imel s slovenskimi prvaki veljavno pogodbo. Toda na Bledu so imeli drugačne načrte. Odločili so se, da še za eno leto podaljšajo pogodbo z Danielom Lewisom, s Škorcem pa so se - z njim so imeli podpisano še dveletno pogodbo - razšli.

"Tudi sam sem nekaj časa menil, da se bom vrnil v ACH Volley, vendar so se stvari razpletle drugače. Na koncu je prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe, tako da sem si kot prost igralec lahko poiskal nov klub. Ker imam na klubski ravni še vedno visoke igralne ambicije, sem se po dogovoru z ženo odločil, da sprejmem ponudbo Budvanske rivijere. Tudi zato, ker vem, v kakšen klub odhajam, saj zelo dobro poznam trenerja Veselina Vukovića, ki je selektor naše reprezentance, in ker gre za klub, ki bo igral v ligi prvakov," je vzroke, zakaj bo v prihodnji sezoni branil barve črnogorskih prvakov, pojasnil izkušeni Hočan, ki bo tako še drugo leto zapored v najmočnejši evropski ligi igral proti klubu, s katerim je leta 2006 osvojil takratni pokal Top teams. V skupini C sta še poljski Jastrzebski in grški Olympiacos, z Budvo pa bo Škorc v Ljubljani gostoval 24. novembra.

"Veselim se že te tekme. Kot slišim, bo tekma v dvorani na Stožicah, kar ji bo dalo še dodatno draž, sicer pa je vedno lepo igrati pred slovenskim navijači, pa čeprav proti ACH Volleyju. Budvo je zapustilo nekaj zelo dobrih igralcev, vendar so v vodstvu kluba poskrbeli za primerne zamenjave. Tako sta konec prejšnjega tedna pogodbi podpisala tudi nekdanji italijanski reprezentant Francesco Biribanti in Bolgar Jordanov, novinca sta tudi Veljko Petković, ki je lani igral za Bled, in Izraelec Safranovich, lani igralec Montpelliera, igral pa je tudi proti nam v kvalifikacijah za EP 2011. Mislim, da bomo imeli konkurenčno ekipo, naš osnovni cilj pa bo uvrstitev v osmino finala," je o načrtih Budvancev povedal Škorc, ki se zaveda, da bodo vse tri ekipe v skupini C še visoka ovira za črnogorske prvake.

"Vesel sem, da smo v lanski sezoni s Paris Volleyjem z zmago proti Istanbulu v zadnjem krogu rednega dela tekmovanja Blejcem pomagali do uvrstitve v osmino finala, v prihajajoči sezoni pa bom seveda naredil vse, da bomo z Budvo pred njimi. Nikakor pa ne smemo pozabiti na Jastrzebski in Olympiacos, ki v tem trenutku v nasprotju z nami in Blejci še nimata sestavljeni ekipi, zagotovo pa bosta obe zelo močni," se odgovorne naloge zaveda slovenski reprezentančni libero, ki ga pred odhodom v Črno goro čakajo še reprezentančne priprave. Začele se bodo 27. julija, po njih pa bo skupaj s selektorjem Vukovićem odšel novim klubskih izzivom naproti.

vir: www.ekipa.org
foto: www.parisvolley.com