ACH Volley v skupini C

Dunaj je bil že po tradiciji gostitelj prireditve European Volleyball Gala 2010, katere vrhunec je bil žreb skupin lige prvakov za naslednjo sezono. Edinemu slovenskemu predstavniku, ekipi ACH Volley je žreb dodelil skupino C, njegovi nasprotniki pa bodo grški prvak Olympiakos iz Pireja, poljski Jastrzebski ter Budvanska Rivijera iz Črne Gore.

Novi strateg ACH Volleyja Igor Kolaković, ki se te dni mudi s srbsko reprezentanco na Kitajskem, kjer nastopajo v okviru svetovne lige je žreb in nasprotnike oranžnih pospremil s sledečimi besedami:"V naši skupini so tri ekipe, ki še niso povsem formirale ekip, tako da v tem trenutku še ne moremo oceniti njihovo moč in naše realne možnosti. Jasno je, da je Olympiakos prvak Grčije in da je lani dokaj uspešno nastopal v ligi prvakov. Poljska ekipa je bila letos finalist državnega prvenstva, toda v ligi prvakov jim ni uspel preboj v drugi krog, ker so bili v zelo težki skupini. Kakorkoli, to so ambiciozni klubi, ki bodo formirali odlične ekipe, glede na to, da imajo tudi finančne možnosti za to. Budvanska Rivijera bo za razliko od lani imela nekoliko slabšo ekipo, toda ker se bodo želeli predstaviti v tem tekmovanju v najboljši luči, bodo iskali priložnosti, da se vključijo v boj za drugi krog. Mi bomo neglede na kvaliteto ostalih ekip vsekakor iskali svojo priložnost, da se uvrstimo naprej, z vero v dobro delo in vzdušje v ekipi ter na tribunah ter seveda s kvaliteto kluba in igralcev. Žreb je bil tudi tokrat razburljiv in dramatičen, lahko pa bi šlo lažje, a po drugi strani težje, saj se moramo zavedati, da smo se v četrtem bobnu izognili Dinamu iz Moskve ter Sisleyju iz Trevisa. Žal ACH Volley kot udeleženec lanskega finalnega turnirja ni imel boljše pozicije pri žrebu, toda na žalost se pri tem upošteva rang države na listi CEV-a. Kakorkoli pred nami je velika in težka borba za prehod v drugi krog tekmovanja."

Prvo tekmo bodo aktualni slovenski prvaki odigrali 17.novembra v gosteh pri poljskem moštvu Jastrzebski Wegiel, v prvi domači tekmi pa bodo teden dni kasneje gostili Budvansko Rivijero.

skupina A
Zenit Kazan (Rus)
AS Cannes (Fra)
Generali Unterhaching (Nem)
CSKA Sofija (Bol)

skupina B
Bre Banca Lannutti Cuneo (Ita)
Noliko Maaseik (Bel)
CAI Teruel (Špa)
Radnički Kragujevac (Srb)

skupina C
Olympiacos Pirej (Grč)
Jastrzebski Wegiel (Pol)
ACH Volley Bled (Slo)
Budvanska Rivijera Budva (Črg)

skupina D
PGE Skra Belchatow (Pol)
Trentino BetClic (Ita)
VfB Friedrichshafen (Nem)
Remat Zalau (Rom)

skupina E
Tours VB (Fra)
Lokomotiv Belgorod (Rus)
Fenerbahče Carigrad (Tur)
Sisley Treviso (Ira)

skupina F
Knack Randstad Roeselare (BEL)
Panathinaikos Atene (GRE)
Hypo Tirol Innsbruck (AUT)
Dinamo Moskva (Rus)

vir: www.www.ach-volley.si
foto: www.cev.lu