Zmaga za slovo

Ženska slovenska odbojkarska reprezentanca je v zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Constanci s 3:1 (20, 20, -19) premagala Švedsko in s tem zasedla tretje mesto v skupini, kar pa je bilo premalo za uvrstitev na prvenstvo. Za prvo mesto se bosta pomerili Romunija in Belgija.

Slovenske odbojkarice so se z zmago poslovile od kvalifikacij. Druga zmaga proti Švedski jim ni pomagala, da bi Romunijo zapustila dobre volje, saj ne bode igrale niti v dodatnih kvalifikacijah, ki so bile cilj pred začetkom. Tako kot Švedinje so svoje priložnosti zapravile že po prvi tekmi drugega turnirja, tako da obračun ni odločal prav o ničemer drugem kot o prestižu.

Da so Slovenke boljša ekipa je pokazal že prvi turnir, zdaj se je to samo še potrdilo. V prvih dveh nizih so izbranke Tilna Kozamernika držale vodstvo od začetka do konca, v tretjem sta se ekipi dolgo časa izmenjavali v vodstvu, po izidu 14:13 pa so Švedinje s štirimi zaporednimi točkami ušle in na koncu zanesljivo zmagale.

Toda že na začetku četrtega niza so Slovenke, ki so imele pred tem nekaj težav z blokom tekmic, pokazale, da je kriza mimo. Zagospodarile na igrišču in prišle do visoke prednosti. Tekmice so jih začele loviti, prišle do treh točk zaostanka, a Slovenke preobrata vendarle niso dovolile.

vir: www.sport-tv.si
foto: www.cev.lu