Odbojkarsko prvenstvo v 1. DOL zaključeno

Potem, ko je OZS med prvimi po izredni seji Predsedstva OZS in tekmovalno-registracijske komisije do nadaljnjega prekinila vsa uradna tekmovanja, so nato pri slovenski krovni odbojkarski organizaciji, prvi med kolektivnimi športi v Sloveniji, sprejeli odločitev, da je prvenstvo v okviru 1. Sportklub odbojkarske lige za sezono 2019/20 zaključeno.
»Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da s prvenstvom zaključimo, edino logično nadaljevanje. Tekmovanje smo uspeli pripeljati do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red. Za enak korak so se pred nami že odločile Nemčija, Avstrija, Švica, Finska, Estonija in Belgija. Po moji oceni smo kot krovna organizacija reagirali dobro in če bodo razmere vplivale tudi na preostala naša tekmovanja, bomo na OZS poskrbeli, da klubom oz. ekipam v naših ligah zagotovimo transparentnost nastopanja tudi v sezoni 2020/21« je pojasnil predsednik OZS Metod Ropret.
Moštva v elitni slovenski ligi so prvenstvo tako zaključila po rednem delu prvenstva in tekmah v modri oz. zeleni skupini, pred njimi je bila le še končnica. Slovenske prvake in prvakinje ter nosilce odličij so torej določile trenutne lestvice.
Odbojkarji Hoč so zelo uspešno tekmovali v zeleni skupini, kjer so v petih odigranih krogih doseli 4 zmage in 1 poraz. V zadnjem 5. krogu so se doma pomerili z Ekipo Hiša na kolesih Triglav in jo po odlični igri premagali z rezultatom 3 : 0. S tem so jih tudi ujeli na prvenstveni lestvici in imeli pred zadnjim krogom še možnosti za osvojitev prvega mesta v zeleni skupini. V klubu so se zaradi nastalih razmer odločili, da podprejo idejo, da se zadnje kolo ne odigra in se pred uvrstitvijo na lestvici, da poudarek zdravju vseh udeležencev. S tem so Hočani osvojili 2. mesto v zeleni skupini (ki bi v primeru nadaljevanja sezone prinesel četrtfinalne tekme z ACH Volley Ljubljana) in kočno 8. mesto v Sloveniji v sezoni 2019/2020.
Pri moških je naslov državnih prvakov pripadel odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana. Ljubljančani, za katere je to že tretja lovorika v letošnji sezoni, saj so se veselili zmag v pokalnem tekmovanju in v srednjeevropski ligi MEVZA, so naslov prvakov osvojili šestnajstič zapored.

Končni vrstni red pri moških:
1. ACH Volley Ljubljana
2. Calcit Volley
3. Merkur Maribor
4. Salonit Anhovo
5. Panvita Pomgrad
6. Krka
7. HišaNaKolesihTriglav
8. Hoče
9. Črnuče
10. Šoštanj Topolšica

Iz OZS še sporočajo, da v tem trenutku pripravljajo različne scenarije tudi glede ostalih nedokončanih lig, kot tudi tekmovanj v mlajših selekcijah. Skrbno bodo preučili vse možnosti, kot tudi to, kako bodo v naslednji sezoni formirane lige, da ne bo katera od ekip na kakršen koli način oškodovana.