Starejši dečki zmagovalci Spring Cupa 2019

V Kranju se je končal 8. Spring Cup 2019, na katerem je 27. in 28. aprila nastopilo 45 ekip iz 4 držav – Avstrije, Hrvaške, Srbije in Slovenije. Dekleta in fantje so nastopali v kategorijah U17 (kadetinje in kadeti) in U15 (deklice in dečki). Prvi dan so se ekipe pomerile v predtekmovalnih skupinah po 3 ali 4, drugi dan pa za končne uvrstitve za mesta. Tekmovanje je potekalo na 6 igriščih v Gimnaziji Franceta Prešerna, Osnovni šoli Franceta Prešerna, Osnovni šoli Jakoba Aljaža in Športni dvorani Planina.

Zmagovalci pri fantih do 15 let so bili dečki Hoč, ki so bili na koncu boljši od gostov iz Beograda, pri kadetih do 17 let pa so največ odbojkarskega znanja prikazali fantje z Brezovice - v finalni tekmi so slavili proti do takrat suvereni ekipi Žužemberka.

Odbojkarji Hoč so že tretjič zapored sodelovali na mednarodnem turnirju v Kranju. Fantje so skozi turnir kazali vedno boljše igre. Prvi dan so v skupini zasedli 2. mesto za ekipo Beograda iz Srbije. Po uspešnem preskoku v 1/4- finalni tekmi, v nedeljskih jutranjih urah, so nato v polfinalu proti Salonitu pokazali izredno dobro igro. Krasila jih je predvsem borbenost, ekipni duh in nepopustljivost. Slavili so šele v tretjem setu, z najtesnejšim možnim rezultatom (na razliko v točkah). V popoldanskem finalu so se tako še drugič srečali z vrstniki iz Beograda, s katerimi so v predtekmovanju doživeli poraz (0:2). Toda v finalu so fantje pokazali izredno predstavo in presenetili povsem šokirane Beograjčane. Končni rezultat 2:0 za Hoče! V Kranju so se fantje očitno dobro povezali, postali so ekipa, v kateri je bilo videti in čutiti veliko pozitivne energije.

Za odlično organizacijo in izvedbo tekmovanja so zaslužni neumorni organizatorji kranjskega Triglava, ki so ob pomoči Mestne občine Kranj, Zavoda za šport Kranj, obeh osnovnih šol in Gimnazije Franceta Prešerna, uspeli pod streho spraviti že osmo izvedbo tega tekmovanja. Spring Cup 2019 je s 45 ekipami in z več kot 500 udeleženci zrasel v enega največjih turnirjev v srednjeevropskem prostoru, saj se za udeležbo vsako leto odloča več kvalitetnih ekip in večina jih je že napovedala udeležbo prihodnje leto, ko bo domači klub praznoval 60-letnico obstoja.

OK Hoče
 

st_decki_599_2

st_decki_599_3