Mala odbojka - 2. krog "za mesta"

V soboto, 6.4.2019, smo z ekipo OK Hoče – mala odbojka tekmovali na turnirju v Črnučah. Naša tekmeca sta bila, nam znani OK Šoštanj in ACH Črnuče, ki je druga ekipa OK Črnuč v tekmovanju v mali odbojki.
Na prvi tekmi proti Šoštanju je prva ekipa po že »tradicionalnem« krču na uvodnem nizu le uspela nadoknaditi razliko, ki so si jo odbojkarji iz Šoštanja uspeli priigrati do 16 točke. Po menjavi v prvi ekipi nam je uspelo nadoknaditi izgubljene točke in izboljšati našo neučinkovitost v napadu in obrambi. Ekipa Šoštanja, ki je sicer na turnir prišla z le sedmimi igralci, je veljala za nepopolno, a nam le to ni olajšalo pristopa k igri v prvem nizu.
Igralci druge ekipe so nato v drugem nizu postavili elemente odbojkarske igre na svoje mesto, so z odločno igro v obrambi in napadu, ter s premišljenimi servisi gladko premagali nasprotnika.

Hoče : Šoštanj Topolšica    2:0    25:20, 25:00Na drugi tekmi turnirja proti ekipi ACH Črnuče so igralci v prvem setu nastopili veliko bolj zbrani, kar se je obrestovalo, da so v uvodnih minutah prvega niza pridobili prednost, ki je do konca niza niso izpustili. Končno je stekla igra v napadu in nekoliko bolje v obrambi, kar je bilo dovolj, da premagamo ekipo iz Črnuč.
V drugem setu je naša ekipa nadaljevala z igro, ki je bila v primerjavi z nasprotnikom bolj učinkovita, saj smo zmagali z veliko razliko.
 
ACH Črnuče : Hoče    0:2    08:25, 14:25

V nadaljevanju tekmovanja nas čakata še dva turnirja (18.5. in 1.6.) na katerih se bo odločalo, ali se bomo z ekipo male odbojke OK Hoče borili za 9. oz. 13. mesto v državi.
Do naslednjega turnirja moramo veliko delati na igri v obrambi ter v zaupanju v svoje sposobnosti, ki jih igralci dosledno kažejo na treningih.

Napisal:
Boštjan Koren, trener