Šoštanj Topolšica - Hoče 3:2

 

Dvorana ŠD Šoštanj, gledalcev 130, sodnika Adrovič Iso, Kern Matjaž.

Šoštanj Topolšica: Javornik 6, Robida 28, Port 1, Boženk 11, Planinc 19, Pavič (C) 10, Mejal, Šoštarič, Uršič 2, Koren, Plankelj in Menih (oba libero). Trener: Rade Dačović.

Hoče: Cafuta 7, Crnjanski 23, Klinc (L), Šijanec 7, Drvarič 1, Špindler, Lobnik 2, Franc 7, Repa (L), Berglez, Šikanič, Filipaš 29. Trener: Miran Merkuš. Pom. trenerja: Cveček Drago.

V Šoštanj je tokrat v gostovanje prispela ekipa iz Hoč, zaenkrat ekipa z zadnjega mesta 1. DOL. Gostje niso imeli ničesar zgubiti, zato so si lahko v Šoštanju obetali kakšno presenečenje.

Prvi niz sta se ekipi izmenjavali v vodstvu vse do zaključka niza. Gostje so prvi prišli do zaključne žoge, a je niso uspeli realizirati. Domači odbojkarji so nato z nekaj uspešnimi akcijami zaključili svojo drugo zaključno žogo in dobili prvi niz z rezultatom 27:25.

Že prvi niz je napovedoval, da bo tekma napeta in res je bilo tako. V drugem nizu so se gostje razigrali in brez težav vodstvo od 12. točke, kjer so povedli 16:12 držali do konca in izenačili n nizih 1:1 (25:19).

V tretjem nizu se je korektorju gostov Filipašu odprlo in igral je praktično brez napak. Na krilih njegovih prodornih napadov, je kljub ne tako slabi igri domačih, to prevesilo tehtnico na njihovo stran. Ta niz so gostje dobili z rezultatom 25:21.

Prišel je 4. niz in domači so se morali zbrati, če so se želeli vrniti v igro. In to jim je vsekakor uspelo. Že v uvodu niza so po zaslugi iznajdljivosti v napadu, z dobrimi podajami in visokim blokom prisilili goste, da so naredili kar nekaj menjav, ki pa se jim niso obrestovale. Domači so si vstopnico za 5. niz priigrali z zmago 25:17 v tem nizu.

Zadnji 5. niz ali kot mu rečejo nekateri loterija, je bil takšen kot so si ga zamislili domači odbojkarji. Že uvodoma so si priigrali pomembno razliko in jo do konca niso izpustili iz rok. Priigrali so si 2 novi točki državnega prvenstva.

Nace Koren, odbojkar Šoštanj Topolšice: »Zahvaljujem se navijačem za glasno navijanje in podporo. Veseli nas, da jih nismo pustili na cedilu in si z borbenostjo priigrali 2 pomembni točki. Tekma je bila zelo napeta, nasprotniki so se upirali in po 5. nizu smo jih le premagali.«