Hoče - Panvita Pomgrad 1:3

 

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 200, sodnika Perčič in Valentar.

Hoče: Cafuta 9, Crnjanski 22, Klinc (L), Šijanec 6, Drvarič 2, Špindler 1, Lobnik, Franc 7, Repa (L), Berglez, Šikanič 1, Filipaš 16.

Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Vori, Pulko 16, Beravs 3, Flisar 15, Volovlek 3, Bogožalec 15, Bedrač 4, Marovt 3, Ratkai (L), Novak (L).

Ko so Pomurci v tretjem nizu vodili že 18:14, je le redkokdo pričakoval, da bi lahko Hočani zrežirali preobrat. Ne samo v tem nizu, saj so izbranci gostujočega trenerja Dejana Fujsa gladko dobili že prva dva niza. Toda trener Hočanov Miran Merkuš je našel prave besede, ki so njegove izbrance popeljale na pravo pot. S serijo petih zaporednih točk so Hočani naprej povedli (22:19), zatem pa tretji niz mirno pripeljali h koncu.

Ko je že kazalo, da so gostitelji ujeli pravi ritem, da sta Crnjanski in Filipaš postala neustavljiva, se je zalomilo. Visoko vodstvo Hočanov (17:12 in 19:15) je počasi kopnelo, vse dokler Pomurci niso ujeli priključka in s tremi bloki kapetana Flisarja rajali sredi parketa Večnamenske športne dvorane v Hočah.