Prva prvenstvena zmaga

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 200, sodnika Kern Matjaž, Mesarič Franc.

Hoče: Cafuta 9, Crnjanski 16, Williams 3, Šijanec 21, Drvarič 4, Špindler, Lobnik 3, Franc 3, Repa (L), Kavnik, Berglez 2, Šikanič. Trener: Miran Merkuš.

Črnuče: Mihelčič 1, Hodžič Šlejkovec 4, Vilar, Tepič 7, Kumer 7, Marovt, Rutar 7, Slovnik 6, Valenčič 24, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Tekma obeh ekip, ki v letošnji sezoni še nista okusili zmage, se je začela precej nervozno. Pri Hočanih je bilo po dveh porazih opaziti veliko nesigurnosti, saj so v uvodnih minutah zgrešili kar pet začetnih udarcev. Sicer so gostje pridno nabirali razliko in vodili že s petimi točkami naskoka (16:11 in 21:16), a so jih po odličnih začetnih udarcih domači odbojkarji ujeli na 24. točki. Toda nezbranost v zaključnih dveh točkah je domače igralce stala zmage v prvem nizu.

Kdor je mislil, da se bo domača barka po slabi igri v prvem nizu začela potapljati, se je uštel. Če je bil korektor v vrstah ekipe iz Črnuč Martin Valenčič v prvem nizu in polovici drugega še nerešljiva uganka, pa so ga domači blokerji proti koncu drugega niza vendarle ustavili. Ko se je razpoloženemu Miomirju Crnjanskemu (16 točk) v napadalnih akcijah pridružil še Miha Šijanec (21 točk), je igra domačinov stekla in zasluženo so dobili drugi in tudi tretji niz.

Sedem napak Hočanov pri začetnih udarcih v četrtem nizu pa Črnučani niso uspeli izkoristiti. Sicer so sami zgrešili "vsega" štiri servise, a vse po 20. točki Hočanov in jim s tem tlakovali pot do prvih treh točk v sezoni.