Drama v Belgiji

Edini preostali slovenski predstavnik v najelitnejši italijanski odbojkarski ligi Gregor Jerončič še vedno ostaja v nemilosti trenerja Cunea Alberta Giulianija. Jerončič se tudi na drugi in tretji tekmi polfinala prvenstva ni naigral, saj je v igro kot menjava stopil le enkrat (2 točki). Kljub temu Slovenca tolaži dejstvo, da je njegova ekipa na pragu finala, saj v dvoboju s Sisleyem iz Trevisa vodi z 2:1 v zmagah. Zmagovalec tega dvoboja se bo v finalu pomeril s Trentinom, ki je po štirih tekmah ugnal Macerato.

Še posebej zanimivo je finale v belgijskem prvenstvu. Trenutni rezultat v zmagah med ekipama Knack Randstad Roeselare in Nolikom iz Maaseika je 2:2, vse štiri tekme pa so se končale z najtesnejšim izidom. Dragan Radovič (Roeselare) je skozi finalne tekme prikazal zelo konstantno igro, saj je na zadnjih treh tekmah dosegel vsaj 9 točk (10, 9, 10). Odločilna tekma bo v soboto 1.5., prednost domačega igrišča pa bodo imeli igralci ekipe Roeselare. Zadnjo tekmo je v ligi za obstanek odigral tudi Menen. Zlatko Pulko je tokrat odigral celotno srečanje in dosegel 16 točk. Menen si je že pred to tekmo zagotovil obstanek.

Od tekmovanja se je v grškem prvenstvu poslovil Alan Komel. Če je Lamia na drugi tekmi polfinala nudila dostojen odpor Olympiakosu, ko so gostje iz Pireja slavili minimalno zmago (Komel 23 točk, 71 % sprejem), pa so rdeče beli do zmage precej lažje prišli na zadnji tekmi teh dveh nasprotnikov letos. Lamia je izgubila s 3:0 tudi zaradi manjšega deleža Komela, ki je dosegel 7 točk in imel 38 % sprejem.

foto: www.knackrandstad.be