Tokrat slabša igra

V  Hočah je bil na sporedu dvoboj med ekipama, ki sta se pred desetimi dnevi srečala v zadnjem krogu rednega dela prvenstva. Takrat so do zelo pomembne zmage prišli Hočani, zato je bil pred nami zanimiv dvoboj v katerem so gostje želeli popraviti slabši vtis iz zadnje medsebojne tekme, domači fantje pa so želeli dokazati, da zmaga ni bila slučajna.
Vendar pa tokrat domači odbojkarji niso bili na ravni igre, ki so jo prikazovali v zadnjem času. Ni bilo uspešnih servisov, posledično je bila slabša tudi igra v bloku in obrambi. Nasprotniki so prihajali na vse prelahek način do osvojenih točk, ko pa so se pričele še napake v napadu, seveda ni bilo veliko možnosti za ugoden rezultat. Ekipa Panvite Pomgrad je dokazala, da so sodi med najboljše ekipe v letošnjem prvenstvu in je znala izkoristiti ponujeno priložnost in je tako prišla do zaslužene zmage.
V domači vrsti je po zadnjem zelo uspešnem nizu, ko so v zadnjih šestih krogih rednega dela prvenstva dosegli 4 zmage in en poraz s 2:3, sledil padec v igri, ki je posledica naporov ekipe, da se  uvrsti v Modro skupino in s tem doseže zastavljeni cilj pred sezono. Tokratna igra, ki je bila veliko slabša, kot jih je ekipa prikazala v zadnjem času, bo hitro pozabljena. Ekipa se bo pod taktirko trenerja Iztoka Kšele v miru pripravljala na nadaljevanje prvenstva, da bo najboljše pripravljena pričakala četrtfinalne obračune, kjer se bo odločalo o končnih uvrstitvah v letošnjem prvenstvu.
Naslednji nasprotnik Hočanov bo ekipa Maribor. Tekma bo na sporedu v soboto 17.3.2018 ob 17.00 v dvorani Tabor v Mariboru.