Ko je najpomembneje, zmagujejo

Odbojkarji Hoč so v 18. krogu 1. DOL za moške v VŠD Hoče pred 450 gledalci premagali ekipo Panvita Pomgrad s 3:1 (25:16, 18:25, 25:21, 27:25) in si tako priborili vse tri točke, ki jih v nadaljevanju prvenstva »peljejo« v modro skupino in v boj za prvaka.

Dvorana VŠD Hoče, 24. februar 2018, gledalcev 450 , sodnika Perčič in Zajec.
Hoče:
Radović 11 točk, Drvarič 6, Cafuta, Šijanec, Ledinek – libero, Lobnik, Franc 4, Repa – liero, Mantha 26, Berglez 7, Šikanič, Kšela 6, trener:  Iztok Kšela.
Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Ratkai S. 1 točka, Grut 19, Rojnik 8, Felkar, Ratkai J. – libero, Flisar 8, Javornik 2, Bogožalec 15, Bedrač,  Hrastovec – libero, Kasnik trener: Sašo Topovšek

Pred ekipo Hoč je bila izredno pomembna tekma. Za uvrstitev v modro skupino so potrebovali zmago, ki bi jim prinesla tri točke. Tako se tekmo tudi pričeli, zelo odločno. Prvo točko so dosegli z as servisom Kšele. Do prvega tehničnega odmora so igrali zelo dobro v napadu in si priigrali tri točke prednosti. Klub nekaj napakam v nadaljevanju, ko so jih igralci Panvite pri 9 točki ujeli, so kasneje po močnih servisih Radoviča, povedli 18:13. Z zelo dobro igro v obrambi so pri 20:14 gostujočega trenerja Topovška prisilila, da je zahteval še drugo minuto odmora. Pri 21 točki domačih smo videli zelo atraktivno točko Manthe, ko je z »nebeškim« skokom v bloku ustavil Bogožalca.  Do konca niza smo videli popolno prevlado domačinov, ki so niz zaključili tako kot so ga pričeli z as servisom, Drvariča.
Drugi set so ponovno boljše pričeli domači, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Boljši od gostov so bili predvsem pri izvajanju servisa. Spremljali smo izenačeno igro, obe ekipi sta bili uspešni v napadalnih akcijah. Prvi blok v drugem nizu smo videli šele pri rezultatu 13:12, ko je z uspešnim blokom točko dosegel Brglez. Igralci Panvite so takoj vrnili z enako mero in povedli 14:13, vendar so domači po uspešnih servisih Kšele tudi na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk.  V nadaljevanju pa je sledil padec v igri domače ekipe, popustili so v napadu, dodatno še bili dvakrat v mreži in gostje so povedli 21:17. Sledil je še uspešen blok igralcev Panvite, ki so nato mirno pripeljali niz do končne zmage.
Tudi v tretjem nizu so povedli domači, nato so sledile tri zaporedne točke gostov. Ko je že kazalo, da domači v igri izgubljajo elan, so s petimi zaporednimi točkami trenerja gostov prisili, da je zahteval svojo prvo minuto odmora. To naleta domačih ni ustavilo, po uspešnem posredovanju v obrambi in nato napadu Manthe so na prvi tehnični odmor odšli z rezultatom 8:4. Sledila je igra, kjer sta ekipi izmenično osvajali točke. Po bloku Brgleza, je domača vrsta prvič povedla za 5 točk, z rezultatom 13:8. Pri rezultatu 14:9 smo videli vrhunsko odigrano točko, kjer sta ekipi izmenjali več močnih udarcev, 12 napadov, vrhunske obrambne poteze, kar so navijači na koncu točke znali nagraditi z močnim aplavzom, kljub temu, da je točko na koncu osvojila ekipa  Panvite. Sledil je uspešen napad domačih in as servis Drvariča, tako so domači na drugi tehnični odmor odšli s šestimi točkami prednosti. V nadaljevanju so domači malenkost popustili, gostje so se z uspešnim blokom približali na 19:16, vendar so v domači ekipi strnili vrste, ter nadaljevali zbrano. Z uspešnim blokom so ponovno povedli 23:18, kar je zadostovalo za mirno končnico.
Tako je bil pred nami odločilen niz za domačo ekipo. Zmaga v tem nizu jim je še omogočala, da se z zmago uvrstijo v modro skupino in se tudi v letošnji sezoni vključijo v končnico, v borbo za naslov prvaka. Tudi v tem nizu so povedli domači, po uspešni akciji Drvariča. Sledila je igra, kjer si nobena ekipa ni priigrala prednosti. Obe ekipi sta bili zelo borbeni v obrambnih akcijah, kjer smo videli veliko atraktivno polovljenih žog. Po napaki domače ekipe v napadu, so s točko prednosti odšli na prvi tehnični odmor gostje. Sledili sta še dve napaki v napadu, kar je domačega trenerja Iztoka Kšelo prisililo, da je zahteval prvo minuto odmora, ki je obrodila sadove, saj so sledile 3 zaporedne točke Hočanov in izenačenje na 10 točki. Nalet domačih je poskušal ustaviti trener gostov  Sašo Topovšek z minuto odmora, vendar brez uspeha, domači so dosegli še dve točki in povedli 12:10. Sledil je še uspešen blok Manthe in vodstvo domačih 14:11. Igralci Panvite se nikakor niso predajali in z borbeno igro, ter dobrimi obrambnimi potezami, so uspeli oditi na tehnični odmor s prednostjo točke. Pred nami je bila napeta končnica, obe ekipi sta bili zelo borbeni, požrtvovalni v polju. Z blokom Bergleza so domači ponovno povedli 19:18, kar je Saša Topovška prisililo, da je zahteval še svojo drugo minuto odmora. Sledil je ponovno boj za vsako točko, domači so bili v prednosti do 22 točke, po slabšem sprejemu so gostje povedli 23:22. Mantha je z  atraktivno točko izenačil na 23, do prve zaključne žoge pa so prišli gostje po napadu Bogožalca. Domači so jo uspeli obraniti, nato še tudi drugo. nato pa so izkoristili svojo prvo zaključno žogo, ter zasluženo slavili zmago pred navdušenimi navijači, ki so jih tokrat vzpodbujali v zelo velikem številu. Še dolgo časa je odmevalo Hoče, Hoče, Hoče.