Prvič podstavili nogo Kamničanom

Odbojkarji Hoč so v 16. krogu 1. DOL za moške v VŠD Hoče pred 250 gledalci premagali ekipo Calcit Volley s 3:2 (26, -20, -19, 21, 13) in osvojili dve zelo pomembni točki.
Dvorana VŠD Hoče, 9. februar 2018, gledalcev 200 , sodnika Adrovič in Kramar.
Hoče: Radović 13, Drvarič 9, Cafuta 3, Šijanec 7, Planinšič, Špindler, Lobnik 2, Franc 4, Repa – libero, Mantha 29, Berglez, Šikanič 1, Kšela 2, Ledinek - libero, trener: Iztok Kšela.
Calcti Volley: Pereira 14, Hirbar – libero, Golob – libero. Novljan 12, Ratek, Gil 4, Okroglič 19, Štalekar 5, Kvas 2, Lakner, Kotnik 6, Štemberger Zupan 5, trener: Gašper Ribič
Hočani so že takoj na začetku tekme prikazali svoj odločnost, da poskušajo presenetiti favorizirane goste. Čeprav v prejšnjem kolu niso osvojili točk v Kanalu jih je dobra igra in prej dve zaporedni zmagi, vseeno navdajala z optimizmom pred tekmo. Tako so tekmo tudi pričeli. Skozi ves niz so bili v vodstvu. Odlično so izvajali servis in s tem gostom povzročali težave na sprejemu. V tem elementu so bili precej boljši. V težave so zašli le v končnici niza, ko so po vodstvu 21:19, gostom dovolili, da so jih ti ujeli in celo prišli do dveh zaključnih žog. Obe zaključni žogi so uspeli rešiti in nato v dramatičnem zaključku le tega zmagati 28:26.
Izgubljen niz je malo »razjezil« Kamničane, ki so silovito pričeli drugi niz. Povedli so 7:3. Vendar Hočani se nikakor niso predajali, z uspešnim blokom Radoviča, as servisom Drvariča so izenačili na 7 točki. Nato smo do 13 točke gledali izenačeno srečanje. Sledili so dobri servisi Gila, ki je goste popeljal v vodstvo 17:13. Nato so se znova prebudili Hočani in z uspešnim blokom izenačili na 18 točki. Po dveh blokih Calcita so ti povedli 21:18. Domači trener Kšela je poskušal ustaviti nalet gostov, vendar je bil blok gostov do konca niza previsok za domače. Calcit je niz osvojil 25:20.
V tretjem nizu so ponovno do prvega tehničnega odmora z 8:5 povedli Hočani. Vse do rezultata 12:8 so bili v prednosti. Nato pa se je domači vrsti ustavilo, v napadu več niso bili tako prodorni, nekaj težav so imeli na sprejemu. V tem nizu smo videli le 5 blokov, 2 so dali domači, tri pa gostje, kar je polovico manj kot v drugem nizu. Domači tudi niso bili tako razpoloženi na servisu, kjer ob 5 napakah niso osvojili nobene točke in rezultat tega je bila gladka zmaga Calcita 25:19.
V četrtem nizu so zelo dobri pričeli gostje, ki so na prvi tehnični odmor odšli z veliko prednostjo 2:8. Tudi do rezultata 6:12 je vse kazalo, da bo tekma odločena po štirih nizih. Vendar Hočani se s temi niso strinjali. Domači trener se je odločil z menjave, ki so se mu zelo obrestovale. Z vstopom Lobnika, Šikaniča in Šijanca so se domači povsem prebudili in počasi lovili nasprotnika, ter jih ujeli na 16 točki. Do konca niza so Hočani bili odlični zelo dobri v napadu in bloku. V tem nizu so skupaj zbrali 6 točk z blokom. Na koncu so zanesljivo zmagali 25:21.
V petem nizu sta se v ekipo Hoč vrnila Drvarič in Radovič. V sredini niza pa je trener Kšela ponovno posegel po dvojni menjavi in v igro poslal Šikaniča in Šijanca, ki sta ponovno prikazala dobro igro. Menjava polj je bila pri vodstvu Calcita 8:6. Nato sta sledili napaki v domači vrsti in prednost Calcita je narasla na 12:8. Mnogi so pomislili, da se Hočani več ne morejo pobrati. Po uspešenem napadu Manthe je trener domačih Kšela ponovno opravil dvojno menjavo. Drvarič je po dveh odličnih servisih poskrbel, da igralci Calcita niso mogli izvesti napada in domači so povedli 13:12. Sledila je napaka na servisu za 13:13. po uspešnem napadu Manthe so domači prišli do prve zaključne žoge, ki so jo izkoristili in se veselili prve prvenstvene zmage nad ekipo Calcita.
Izjave:
Iztok Kšela, trener Hoč: Ja, vse najlepše o naši ekipi. Mislim, da so pustili srce na igrišču, še posebej moram pohvaliti vse igralce, ki so prišli iz klopi v igrišče in naredili preobrat, ter so zelo zaslužni za to zmago. Premagat Calcit s takimi imeni ni mala stvar in sem zadovoljen, ter kot bi rekel Katanec, kapo dol fantom.
Gašper Ribič, trener Calcita: Imel smo možnost tekmo dobiti, pa smo spustili kar nekaj priložnosti, ampak na koncu pa so Hoče zasluženo dobile tekmo. Mislim, da podcenjevanja ni bilo, vedeli smo da Hoče doma vedno igrajo dobro. Ampak v naši igri je bilo preveč nihanj, kar se nam dogaja že celo sezono in ne najdemo recepta, da bi to popravili. Tako je bilo tudi v tie-breaku, vodili smo 12:8, imeli vse v svojih rokah, pa ponovno spustili. Domačini so odigrali dobro in zasluženo zmagali.