Komel premalo za zmago

Od slovenskih odbojkarjev je v italijanski prvi ligi dejaven le še član Cunea Gregor Jerončič, vendar pa je Slovenec v letošnji sezoni večino časa preživel ob igrišču. Nič drugače ni bilo na prvi tekmi polfinala med Cuneom in Sisleyem iz Trevisa. Jerončič pri zmagi svoje ekipe s 3:1 ni sodeloval in je celotno srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce. V drugem polfinalnem srečanju je Trentino prepričljivo s 3:0 ugnal Macerato.

Zadnjo tekmo končnice belgijskega odbojkarskega prvenstva je ekipa Dragana Radoviča Knack Randstad Roeselare odigrala proti Lenniku in doma slavila s 3:0. Radovič je prispeval za svoje moštvo 11 točk, ob izvrstni realizaciji v napadu (10 od 11). Roeselare si je s to zmago zagotovil prvo mesto v končnici in si za finale priigral pomembno prednost domačega igrišča. Prvo srečanje finala je potekalo že minulo soboto, Roeselare pa je povedel s 1:0 v zmagah po dramatični tekmi, ki se je končala z najtesnejšim izidom (Radovič 7 točk, od tega 2 z blokom). V ligi za obstanek je predzadnjo tekmo odigral tudi Menen (zmaga doma proti Puursu s 3:0), vendar Zlatko Pulko tudi tokrat ni stopil na parket.

V Grčiji se nadaljuje končnica prvenstva. Po bizarnem izpadu Iraklisa je od slovenskih odbojkarjev v igri za naslov še vedno Alan Komel z Lamio. A pot do naslova prvaka bo vse prej kot lahka, kar so igralcem Lamie že na prvi tekmi dali vedeti odbojkarji Olympiakosa. Lamia je v gosteh gladko izgubila s 3:0, Komel pa je odigral celotno srečanje in dosegel 10 točk ob 59 % sprejemu. Druga tekma polfinala bo v petek.

Igralci Posojilnice Aich/Doba so tudi na drugi tekmi za tretje mesto avstrijskega prvenstva premagali Hartberg s 3:0 in s tem osvojili končno tretje mesto. Tokrat v ekipi Doba ni bilo Davida Slatinška, od preostalih treh Slovencev pa je celotno srečanje odigral le Tomi Šmuc (6 točk). Nejc Pušnik in Mihael Kosl tokrat nista odigrala pomembnejših vlog.

Foto: http://www.volleyleague.gr