Radovič blizu naslova

 

V italijanskem prvenstvu so znani vsi polfinalisti, od Slovencev pa si je nadaljevanje sezono zagotovil le Gregor Jerončič. Cuneo je namreč še tretjič ugnal Piacenzo, tokrat s 3:0. V polfinalu čaka Jerončiča in soigralce ekipa Sisleya iz Trevisa. Jerončič tokrat ponovno ni igral, je pa za Piacenzo vse tri nize na mestu korektorja začel Tine Urnaut, ki s petimi točkami ni uspel preprečiti izpada svoje ekipe iz prvenstva. Od nadaljnjega tekmovanja sta se poslovila tudi Jasmin Čuturič in Loris Mania. Modena je na četrti tekmi še tretjič izgubila proti Macerati, ki se bo v polfinalu pomerili s Trentinom. Mania je na mestu libera odigral celotno srečanje, vendar se na sprejemu ni preveč izkazal (40 % sprejem). Čuturič je dobil manj priložnosti, v igro je kot menjava vstopil le v prvem nizu, njegova statistika v napadu pa je ostala prazna.

Ta teden se je ponovno dveh zmag veselil Dragan Radovič. Knack Randstad Roeselare je sredi tedna premagal Halen s 3:1. Na tej tekmi je Radovič prispeval 7 točk, od tega je kar 4 dosegel neposredno s servisom. Zelo pomembno tekmo je ekipa Roeselare odigrala v soboto, saj so se pomerili z neposrednimi tekmeci za prvo mesto, z ekipo Nolika. Tudi tokrat se je Radovič veselil zmage z rezultatom 3:1, za zmago svoje ekipe pa je prispeval še točko več. Zmage se je v ligi za obstanek veselil tudi Zlatko Pulko. Menen je premagal Nieuwkerken gladko s 3:0, vendar Pulko tokrat ni prispeval vidnejšega deleža k zmagi svoje ekipe.

Zadnji krog francoske lige ni prinesel večjega veselja ekipi iz Pariza, za katere nastopa reprezentačni libero Sebastijan Škorc. Parižani so izgubili proti favoriziranemu Cannesu s 3:0, kljub temu da je Škorc na mestu libera odigral celotno srečanje. Ekipa Paris Volley je tako zaključila tekmovanje francoskega državnega prvenstva na desetem mestu prvenstvene lestvice.

Po nesrečnem izpadu na odločilni tekmi polfinala avstrijskega prvenstva, so v soboto člani ekipe Posojilnice Aich/Dob odigrali prvo tekmo za tretje mesto in ekipo Hartberg premagali s 3:0. Več priložnosti za igro sta tokrat dobila Mihael Kosl in Nejc Pušnik, ki sta za zmago svojega moštva prispevala po tri točke. Odlično je igral tudi organizator igre Tomi Šmuc. Šmuc je dosegel 4 točke, od tega kar tri z blokom, bil pa je tudi najbolje ocenjen igralec tekme.

Foto: www.knackrandstad.be