Najprej v Bistrici, nato v Framu

Igralci odbojkarskega kluba Hoče se pospešeno in zelo skoncentrirano pripravljajo na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v prvo ligo. Čeprav so bila pogajanja glede terminov igranja obeh tekem s Svitom Unimetalom iz Slovenske Bistrice težka, so vodilni možje obeh klubov naposled vendarle našli skupen jezik. Prva tekma kvalifikacij bo tako v soboto, 17. aprila ob 20. uri v športni dvorani v Slovenski Bistrici. In ker je Slovenska Bistrica le dobrih 15 kilometrov oddaljena od Hoč, ekipa okrog trenerja Mirana Merkuša pričakuje bučno podporo tudi s tribun. Le štiri dni kasneje bo dokončno znano, kdo bo prihodnjo sezono igral v najelitnejši slovenski moški odbojkarski ligi – Hočani ali Bistričani. Povratna tekma kvalifikacij bo v sredo 21. aprila ob 19. uri v Framu, kjer OK Hoče odigrava svoje domače tekme.


Mlada generacija igralcev OK Hoče, povprečna starost je vsega 23 let, je že sedaj presegla vse pred sezono zastavljene cilje. Če bi kdorkoli pred pričetkom sezone ponudil igranje kvalifikacijskih tekem za uvrstitev med prvoligaše, verjetno ne bi bilo junaka, ki te ponudbe ne bi brez premišljanja podpisal. Toda z uspehi in teh v tej sezoni ni bilo malo, so rastli tudi apetiti. Na koncu se lahko OK Hoče pohvali, da je kot edina ekipa v drugoligaški konkurenci na vseh 18-ih tekmah osvojila vsaj niz. Le dvakrat se je primerilo, da so ostali popolnoma brez točk, štirikrat pa so morali priznati premoč nasprotnika s 3:2. Zabeležili pa so tudi dvanajst zmag, po katerih je na in ob igrišču vladalo nepopisno veselje.


Čeprav so Bistričani, ki so v letošnji sezoni nastopali v prvi ligi in osvojili predzadnje mesto (slabši je bil le Maribor), na papirju favoriti, se Hočani zavedajo, da je srečo v športu potrebno izzvati. Resda imajo Bistričani nekoliko bolj izkušeno ekipo, v kateri so tudi obrazi, ki smo jih v preteklosti lahko dolga leta spremljali v prvoligaški konkurenci. Toda zagnanost in neobremenjenost mladih Hočanov bi lahko jeziček na tehtnici nagnilo v njihovo korist. Za igralci okrog kapetana Mihe Germa sta dva tedna napornih priprav na odločilno tekmo sezono. V sklopu napornih priprav na kvalifikacije so odigrali tudi pripravljalno tekmo z odbojkarji iz Maribora in izgubili s 0:3.
 

   Hoče – Svit Unimetal

   1.    tekma: Športna dvorana v Slovenski Bistrici, sobota, 17. april, 20.00
   2.    tekma: Osnovna šola Fram, sreda, 21. april, 19.00