Škorc se vrača na kraj zločina

Sedaj je tudi uradna. Hočan, velik ljubitelj odbojke in dolgoletni član slovenske izbrane vrste, Sebastijan Škorc, bo v prihajajoči sezoni sodil majico Hoč. Odbojkarski klub Hoče, ki se po 54 letih vrača med slovenske moške prvoligaše, je namreč pred prvoligaško sezono zaključil z okrepitvami članskega moštva. Po prihodu Miomira Crnjanskega, Branislava Radovića, Nejca Zidar je vrste Hoačnov okrepil še Sebastijan Škorc. Rojeni Hočan se je po enem letu odsotnosti spet vrnil na odbojkarska igrišča. 

Dvainštiridesetletni Škorc je v karieri večinoma igral na mestu prostega igralca. Ob OK Maribor nastopal še za francoskega drugoligaša Saint-Brieuc, nekdanjega evropskega prvaka Paris Volley, s katerim je bil tudi francoski prvak, ACH Volley, s katerim je uspešno igral v ligi prvakov in z njim osvojil pokal Top Teams, in Budvansko rivijero. V svoji bogati športni karieri je bil med drugim kar dvakrat proglašen za najboljšega libera zaključnih turnirjev evropskih odbojkarskih pokalov. Majico slovenske izbrane vrste je nosil kar 13 let in ostaja rekorder po številu nastopov v slovenski izbrani vrsti. Med leti 2011 in 2015 je bil igralec in trener Lunosa Maribora, v prejšnji sezoni pa trener članske ekipe Nova KBM Branik. Zdaj bo spet igral, tokrat za matične Hoče, kjer je začel igralsko kariero.

Aleš Andlovič, trener OK Hoče: »Zadovoljni smo, da smo v svoje vrste zvabili izkušenega, a obenem nadvse kvalitetnega prostega igralca, ki bo veliko doprinesel naši mladi ekipi. Fantje zavzeto trenirajo že od začetka avgusta, ta konec tedna pa se bomo udeležili tudi kakovostnega mednarodnega turnirja v Orangeju v Franciji. Naš osnovni cilj ostaja neposreden obstanek med slovensko odbojkarsko elito, kar je za prvo leto zadosti visoko postavljena letvica.«

Sebastijan Škorc: »Vračam se na kraj zločina, kjer sem naredil svoje prve odbojkarske korake. Takrat še na odbojkarskem igrišču pri hoški trgovini, skoraj dobesedno na domačem dvorišču. Ostajam profesionalni trener v OK Nova KBM. Naj se ob tej priložnosti zahvalim direktorju mariborskega ženskega kluba Mitji Koželju in vodstvu za razumevanje, da želim matičnemu klubu vrniti in pomagati, kar so oni meni omogočili pred šestindvajsetimi leti, ko sem zapuščal domači kraj in začenjal profesionalno pot. Zgodba me je prepričala, okolje, dvorana, gledalci, in verjamem, da lahko s skupnimi močmi dosežemo zastavljene cilje. S svojimi izkušnjami in znanjem lahko tem mladim igralcem pomagam pri njihovem razvoju.«

Hočani bodo prvo tekmo med prvoligaši igrali pred svojim občinstvom, ko bodo 8. oktobra ob 19. uri v lokalnem derbiju gostili odbojkarje Maribora.