Z novimi obrazi v prvo ligo

Po lanskoletni uvrstitvi v prvo slovensko moško odbojkarsko ligo so v odbojkarskem klubu Hoče že visoko zavihali rokave in začeli z delom za zgodovinsko, prvo sezono med slovensko elito. V primerjavi z lanskoletno sezono je prišlo v vrstah Hočanov do nekaj sprememb. »Vedeli smo, da se moramo na določenih igralnih mestih okrepiti, potem ko sta nas zapustila Tadej Boženk (odločil se je za trenersko kariero) in Urh Port (kariero bo nadaljeval v Šempetru). Dolgo smo prečesavali slovenski odbojkarski trg, a na koncu ugotovili, da verjetno še nismo dovolj atraktivno ime. Ker nismo našli primernih igralskih okrepitev, smo bili primorani, da se ozremo čez mejo,« je uvodoma pojasnil Aleš Kobal, predsednik hoškega moškega odbojkarskega kluba.

Vrzeli, ki so nastale po obeh odhodih, so Hočani po lastnem prepričanju dodobra zapolnili. V svoje vrste so zvabili tri izkušene prvoligaške igralce. Iz Maribora se je v rodne Hoče vrnil organizator igre Nejc Zidar, ki se je prvih odbojkarskih korakov naučil prav v Hočah, a po končani osnovni šoli kariero nadaljeval v drugem največjem slovenskem mestu. Sprejemalsko vrsto Hočanov je okrepil 27-letni Srb Miomir Crnjanski, ki je lansko leto igral na Cipru, pred tem pa vrsto let v najmočnejši srbski moški odbojkarski ligi. Tretja okrepitev novincev v prvoligaški konkurenci je 25-letni srbski korektor Branislav Radović. Slednji je minulo sezono nosil dres Novega Pazarja, ki se je uvrstil v polfinale srbskega prvenstva. S temi tremi igralci seznam okrepitev še ni končan, saj si v klubu prizadevajo, da bi dosegli dogovor še z enim izkušenim igralcem, ki bi lahko moštvu pomagal k tako želenemu cilju – obstanek med prvoligaši.

Potem ko je ekipo v lanski sezoni popeljal med slovensko elito in z velikim naskokom osvojil lovoriko v drugi ligi, je dosedanji trener Miran Merkuš sporazumno z vodstvom kluba prevzel vodenje druge članske ekipe, ki nastopa v tretji ligi. Prvoligaško moštvo bo vodil Aleš Andlovič, njegov pomočnik pa je Drago Cveček, ki je v preteklosti že pustil velik pečat v hoškem klubu. Ekipa je s treningi pričela že 9. avgusta, se slab teden mudila na pripravah v Bovcu, kjer so poskrbeli za splošno fizično pripravljenost. Odigrali so že tudi pet trening tekem, dvakrat zmagali in trikrat izgubili. Nazadnje so s 4:1 odpihnili Fram, dva dni pred tem pa se s prijateljskih 2:2 razšli s Črnučami. Poraz v Murski Soboti (2:3) je bil pričakovan, trener Aleš Andlovič pa je bil nekoliko manj zadovoljen s predstavama v Ljubljani proti Črnučam in v Kanalu proti Salonitu. »Glede na to, da smo tja odpotovali brez obeh podajačev, je bil rezultat kar pričakovan,« je dejal.

Hočani bodo prvo tekmo med prvoligaši igrali pred svojim občinstvom, saj bodo 8. oktobra ob 19. uri v VŠD Hoče v lokalnem derbiju gostili odbojkarje Maribora.

 

OK HOČE 2016/2017

Igralski kader, organizator igre: Nejc Zidar, Uroš Planinšič; sprejemalec: Matjaž Lobnik, Miha Planinšič, Miomir Crnjanski, Miha Šijanec, Dominik Klinc; korektor: Matija Primc, Branislav Radović; bloker: Jaka Vovk, Rok Špindler, Timotej Franc, Žan Berglez; libero: Domen Repa, Tomaž Orthaber.

Strokovni štab, trener: Aleš Andlovič; pomočnik: Drago Cveček; statistik: Darjan Planinšič; tehnični direktor: Matej Savec.