Incident v Grčiji?

Kot že pred tednom dni na zaključnem turnirju pokala CEV, so igralci Piacenze in Cunea ponovno merili moči. Tokrat so odigrali dve srečanji četrtfinala italijanskega prvenstva, obakrat pa so bili boljši igralci Cunea, ki so še tretjič v zadnjih dneh premagali tekmeca in jih od polfinala loči le še ena zmaga. Od obeh Slovencev se je tokrat naigral le Tine Urnaut, medtem ko je Gregor Jerončič večji del obeh tekem spremljal s klopi za rezervne igralce. Urnaut je na prvi tekmi igral na mestu sprejemalca, ob 42 % sprejemu pa je dosegel 6 točk. Na drugem srečanju je dobil priložnost na mestu korektorja, vendar je bilo njegovih 14 točk ob 46 % realizaciji v napadu ponovno premalo za zmago Piacenze. Najbolj zanimiv četrtfinalni obračun se prav gotovo odvija med Macerato in Modeno. Po zmagi Macerate na drugi tekmi s 3:2, kjer sta Jasmin Čuturič (10 točk, 59 % sprejem) in Loris Mania (57% sprejem) za Modeno odigrala večji del srečanja, je Modena na domačem igrišču vrnila tekmecem z enako mero. Mania je na tem obračunu še enkrat več blestel (66 % sprejem), medtem ko je Čuturič vstopil v igro le kot taktična menjava.

V sedmem krogu končnice belgijskega prvenstva se je zmage ponovno veselil Dragan Radovič. Knack Randstad Roeselare je tokrat v gosteh premagal Antwerpen s 3:1 in se je z zmago utrdil na prvem mestu lestvice. Radovič je na tekmi dosegel 8 točk, od tega eno z blokom. V ligi za obstanek tokrat ni bilo kroga.

Prvovrstno presenečenje je v četrtfinalu grškega prvenstva uspelo odbojkarjem Lamie, saj so na odločilni tekmi v gosteh premagali Patron s 3:1. Alan Komel je za zmago svojega moštva odigral celotno srečanje, ob 41 % sprejemu pa je dosegel še 11 točk. V polfinalu se bodo igralci Lamie pomerili z Olympiakosom. Tudi drugi Slovenec v grški ligi, Mitja Gasparini, je z Iraklisom igral odločilno srečanje za vstop v polfinale proti Arisu. Pri izidu 2:0 v setih in 10:10 v tretjem nizu za domači Iraklis je glavni sodnik tekmo prekinil. Po neuradnih informacijah naj bi navijač domače vrste vrgel proti igralcu nasprotne ekipe steklenico, pri tem ga je zadel v roko in ga poškodoval. Tekmo naj bi kasneje dokončno razveljavili, v polfinale pa naj bi se uvrstil Aris.

Končno se je zmage z ekipo Paris volley veselil Sebastijan Škorc, ki je ponovno odigral celotno srečanje na mestu libera. V predzadnjem krogu francoskega prvenstva so Parižani doma ugnali Tourcoing s 3:1. Paris se je z zmago prebil na deveto mesto, vendar pa Škorc in druščina ne bodo več sami odločali o svoji usodi glede igranja v končnici. Za osmo uvrščenim Rennesom zaostajajo za tri točke.

Odločilno tekmo polfinala avstrijskega prvenstva so odigrali tudi vsi štirje slovenski predstavniki ekipe Posojilnice Aich/Dob. Tokrat ekipi iz slovenske Koroške ni uspelo še tretjič zapored premagati SG hotvolleys iz Dunaja. Dunajčani so bili boljši s 3:1 v nizih. Za poražence je David Slatinšek prispeval 13 točk ob 82 % sprejemu, Tomislav Šmuc pa je na »slovenski račun« dodal še 3 točke. Tudi tokrat nista vidnejše vloge odigrala Nejc Pušnik in Mihael Kosl.