Končno 7. mesto v državi

Minulo soboto 7.5.2016 so Hoški odbojkarji na turnirju male odbojke od 5. do 8. mesta v državi. Turnir je potekal na OŠ Braslovče.
 
Hočani so prvo tekmo igrali z domačini. V prvem setu je domačin igral zelo dobro, Hočani pa kot da bi še spali. In tako so prvi niz izgubili s 25:8.
V drugem nizu se je igra bolj razvila in ekipi sta bili zelo izenačeni. V zaključku niza so Hočani odigrali nekoliko bolje in niz zmagali s 25:20.
V tretjem nizu so se Hočani vendarle prebudili in zaigrali tako kot je potrebno. Obe ekipi sta bili zelo borbeni. Na koncu niza so bili bolj zbrani Hočani in niz zmagali s 25:19 in tako zmagali tudi prvo tekmo z 2:1.
 
Hočani so drugo tekmo igrali že proti poznani ekipi Panvita Pomgrad. Drugo tekmo so pričeli odločneje kot prvo in kar hitro so prišli do želenega rezultata. Hočani so prvi niz zmagali s 25:12. Drugi niz je bil bolj izenačen. Vendar so na koncu niza Hočani morali priznati premoč in tako drugi niz zgubili s 25:21. Tretji niz je ekipa Panvite pričela veliko bolje kot prvega. Obe ekipi sta bili zelo izenačeni. Panvita je bila boljša v zaključku niza in ga zmagala s 25:20 in tudi tekmo z 2:1.
 
Ker so Hočani drugo tekmo izgubili, so se v tretji tekmi borili za 6. mesto v državi proti ekipi Calcita. Prvi niz so Hočani pričeli z odlično igro in nasprotnik ni imel veliko možnosti. V zaključku niza so se nekoliko približali, vendar to ni bilo dovolj. Hočani so prvi niz zmagali s 25:22. V drugem nizu je bilo nekoliko drugače, tam so pobudo imeli igralci Calcita in niz zmagali s 25:22.
Tretji niz je ekipa Calcita pričela z odločno igro in si priigrala prednost. Hočanom se nikakor ni uspelo približati in tako je ekipa Calcita zmagala niz s 25:16 in tudi tekmo z 2:1.
 
Hočani so tako zaključili s tekmovanjem v mali odbojki in se uvrstili na odlično 7. mesto v državi.
Ekipo male odbojke Hoče so sestavljali: kapetan ekipe Alen Dlouhy, Žan Belec, Gal Badrov, Gal Fanedl, Lenart Potočnik, Rene Petrovič, Neo Lorbek, Jonatan Jezernik, Marko Šibila, Andrija Cenić, Tai Kobal, Andraž Kavnik, Vito Dragojevič, Anej Tominc Voh, Timotej Vodušek in trener Rok Dvoršič.