Za konec še črnuški skalp

Nekaj ur pred sobotno zadnjo tekmo drugoligaškega državnega prvenstva med odbojkarji Hoč in Črnuč je bilo okoli hoške športne dvorane že zaznati prijetne vonjave. Znani mariborski gostinec je pet ur pred tekmo na raženj postavil tri odojke, prvi je bil pečen tik pred začetkom tekme, druga dva pozneje. Najbolj lačni, ki so v Hočah pozdravili nove odbojkarske prvoligaše, so si tako že pred tekmo oblizovali prste, po njej je bilo takih seveda nekaj sto. Jedlo in pilo se je, kot se za takšen praznik spodobi. "Našim odbojkarjem smo se morali oddolžiti za odlične predstave v drugi ligi, zvestim navijačem pa za glasno spodbujanje na vseh tekmah. Uvrstitev v prvo ligo je nagrada za trud, ki so ga med sezono vložili vsi, ki so tako ali drugače povezani s klubom. Upam, da nam bodo stali ob strani tudi v prihodnji sezoni, ki bo zahtevnejša v vseh pogledih," je povedal predsednik OK Hoče  dr. Aleš Kobal.
Sobotno tekmo so med 350 gledalci spremljali Jože Merkuš, Milan Primec, Milan Emil Primec, Peter Greif, Jože Divjak in Peter Šuman, ki so bili člani ekipe Hoč, ko se je ta leta 1962 uvrstila v prvo jugoslovansko zvezno ligo. "Zaradi bolezni je manjkal Srečko Sotler, preminuli pa so Albin Novak, Ivo Huter in Ludvik Zidar. Veseli smo, da smo spet skupaj in da lahko pozdravimo velik uspeh hoške odbojke. Naši odbojkarji so si zaslužili uvrstitev v prvo državno ligo. Ob dobri igri jih krasi prijateljstvo, gre za fante približno enake starosti, večina je bila vzgojena v klubu. Upam, da se bodo v elitni slovenski ligi izkazali z dobrimi predstavami," je povedal Jože Merkuš.
Tekma se je končala z zmago Hočanov 3:0 (25:21, 25:16, 25:19), s čimer so premočno osvojili naslov prvaka. Izgubili so le tri tekme in zbrali 57 točk, osem več od drugih Črnuč in 13 več od tretjega Gokopa Fram. Gostje v nobeni prvini igre niso bili kos prvakom. "Od gledalcev smo se želeli posloviti z dobro igro in zmago. Zadovoljen sem s tem, kakšno odbojko igrajo naši fantje, ki so pred tem osvojili tudi pet naslovov državnih prvakov v mlajših starostnih kategorijah. Iz leta v leto napredujejo in zorijo, uvrstitev v prvo ligo je le pika na i odličnim predstavam v drugi," je dejal trener Hočanov Miran Merkuš. Kapetan ekipe Uroš Planinšič je dodal: "Občutki so imenitni. Za nami je odlična sezona, dosegli smo cilje, ki smo si jih zastavili. Zdaj nas čaka zasluženi počitek, nato pa začetek priprav za nastop v elitni ligi."

  • Novice Hoče juniors

  • Copyright © Odbojkarski klub Hoče, 2017