Prvaki druge lige!!!

 

Da si želijo med slovensko moško odbojkarsko elito, so igralci Odbojkarskega kluba Hoče napovedovali že v začetku lanskoletne jeseni. Primerno so okrepili igralsko zasedbo, se soočili z vrsto problemov in zapletov, a na koncu vendarle naredili še zadnji, odločilni korak. Nedvomno je, da bo 16. april 2016 v zgodovino hoške moške odbojke zapisan z velikimi črkami. »Nazadnje je hoško moško odbojkarsko moštvo v najvišjem tekmovanju v državi igralo pred 54 leti,« se dolgih, sušnih let spominja nekdanji igralec zlate generacije Jože Merkuš. Pisalo se je davno leto 1962, ko so se hoški mladci veselili dveh laskavih naslovov. Najprej so postali najboljši mladinci v nekdanji Jugoslaviji, vsega nekaj mesecev kasneje (novembra 1962) so se uvrstili v prvo zvezno jugoslovansko ligo.

 

 

 

 

Od zgodovinskega dosežka je pod hoškim mostom preteklo že na milijone kubičnih metrov vode. Medtem je moška hoška odbojka doživela vrsto vzponov in padcev. Toda nekaj neprecenljivih naslovov državnih prvakov med kadeti in starejšimi dečki je nakazovalo, da imajo hoški odbojkarji zares izjemno generacijo. Vodstvo kluba na čelu s predsednikom dr. Alešem Kobalom je vložilo vse napore, da bi dolgoletno igranje v drugi slovenski moški odbojkarski ligi nadgradili. Okrepili so igralsko zasedbo in v svoje vrste zvabili sprejemalca Tadeja Boženka, pa blokerja Jako Vovka in podajalca Urha Porta.

Fantje so pod vodstvom trenerja Mirana Merkuša petkrat tedensko trdo trenirali in bili poplačani. Minulo soboto so si z 18. zmago v sezoni proti ekipi Santane Logatec s 3 : 1 priigrali vozovnico v prvo slovensko moško odbojkarsko ligo. Hočani imajo pred zadnjim krogom, ko bodo to soboto, 23. aprila 2016, ob 16. uri gostili neposrednega konkurenta Črnuče, pred Ljubljančani kar neulovljivih pet točk prednosti.

Igralci, ki so OK Hočam priigrali nastop v prvi ligi: Uroš Planinšič, Urh Port, Tadej Boženk, Dominik Klinc, Miha Šijanec, Miha Planinšič, Matjaž Lobnik, Matija Primec, Rok Špindler, Domen Repa, Tomaž Orthaber, Jaka Vovk, Timotej Franc in Žan Berglez; trener: Miran Merkuš, pomočnik: Rok Dvoršič; statistik: Darko Planinšič; športni direktor: Aleš Andlovič; tehnični direktor: Matej Savec.