Vrnitev Posojilnice Dob

V italijanski ligi so se ta teden igrale prve tekme končnice. Od slovenskih igralcev sta nastopila le člana Modene Jasmin Čuturič in Loris Mania. Modena je na prvi četrtfinalni tekmi izgubila doma proti Macerati s 3:1, Mania je odigral celotno tekmo in imel 46 % sprejem, Čuturič pa je v igro vstopil le v tretjem nizu. V četrtfinalu se bosta med sabo pomerili tudi ekipi Piacenze (Tine Urnaut) in Cunea (Gregor Jerončič), vendar ekipi tekem ta teden nista odigrali, zaradi nastopa na sklepnem delu tekmovanja pokala CEV. V končnico se ni uvrstila Perugia, za katere nastopa Matej Černic.

Odličen teden imajo za sabo igralci Knack Randstad Roeselare, saj so v belgijski končnici vknjižili dve zmagi. Dragan Radovič je proti Antwerpnu (3:0) prispeval 7 točk, dobro pa je igral tudi proti ekipi Averbode, ko se je s soigralci veselil zmage s 3:2. Z dvema zmagama se je Knack Randstad Roeselare zavihtel na prvo mesto. Manj uspešen je bil Zlatko Pulko, saj je v ligi za obstanek njegov Menen v gosteh izgubil proti Waaslandu s 3:0. Pulko je v igro vstopil v drugem nizu, do konca srečanja pa je dosegel 2 točki ob 60 % sprejemu. Menen kljub porazu še naprej ostaja na prvem mestu lige za obstanek.

Končnica prvenstva se je minuli teden pričela tudi v Grškem prvenstvu, kjer oba slovenska predstavnika še naprej nadaljujeta z uspešnimi igrami. Alan Komel je z Lamio na prvi tekmi četrtfinala v gosteh presenetil Patron z zmago s 3:2, Komel pa je na tem srečanju dosegel 17 točk in imel 48 % sprejem. Lamia ni uspela unovčit dobre igre v gosteh, saj so na drugi tekmi doma izgubili s 3:1 (Komel 13 točk, 42 % sprejem). Polovično uspešni so bili tudi igralci Iraklisa. Na prvi tekmi je za zmago Iraklisa s 3:0 proti Arisu Mitja Gasparini prispeval 11 točk, na drugi, na kateri je slavil Aris z enakim rezultatom, pa je Slovenec dosegel 13 točk. Četrtfinalne tekme se igrajo na dve zmagi.

Vedno globlje tonejo igralci Pariza, za katere igra slovenski reprezentant Sebastijan Škorc. V 28. krogu rednega dela francoskega prvenstva so doživeli še peti zaporedni poraz, s tem pa so si močno zmanjšali možnosti za preboj v končnico. Tokrat jih je premagal favorizirani Tours s 3:0. Škorc je sicer odigral celotno srečanje, vendar mu ni uspelo preprečiti zdrsa svoje ekipe na deseto mesto prvenstvene lestvice.

Precej uspešnejši teden je za člani Posojilnice Aich/Dob. Dobu je namreč uspelo v polfinalu nadoknaditi zaostanek dveh tekem proti igralcem SG hotvolleys iz Dunaja, v četrtek pa se bodo v domači dvorani z njimi pomerili še na odločilni tekmi za preboj v finale. Obe srečanji sta v celoti odigrala David Slatinšek (7 in 9 točk, 72 in 61 % sprejem) in Tomi Šmuc (2 in 6 točk), nekaj priložnosti za igro pa je dobil tudi Nejc Pušnik.

Foto: www.aich-dob.at