Iz Mokronoga kot jesenski prvaki!

Za odbojkarji Hoč je nadvse uspešen jesenski del letošnjega prvenstva v drugi slovenski ligi. Tudi z zadnjega gostovanja v letošnjem koledarskem letu so se izbranci trenerja Mirana Merkuša vrnili s tremi točkami v prtljagi. Zadnjeuvrščeno moštvo Mokronoga proti razpoloženim Hočanom ni imelo veliko možnosti za presenečenje. Začetna šesterica mladega hoškega moštva je že v uvodnih točkah postavila stvari na svoje mesto in Dolenjcem pokazala, kje so njihove meje. Predvsem po zaslugi dobrih začetnih udarcev so si do drugega tehničnega odmora priigrali prednost desetih točk, zatem pa prvi niz mirno pripeljali h koncu.

Hoški trener Miran Merkuš je želel ponuditi priložnost vsem igralcem zato je že v drugem nizu zamenjal organizatorja igre Uroša Planinšiča in centralnega blokerja Timija Franca. Toda ekipa je z novima obrazoma Urhom Portom in Žanom Berglezom delovala kot še nikoli ne bi igrala skupaj. Veliko slabši so bili tudi začetni udarci, a je vse kazalo, da se bo eksperiment dobro končal. Hočani so vodili 23:20, a zatem nerazumljivo popustili, z nekaj nepotrebnimi napakami tekmecu vlili novega upanja. Ko so igralci Mokronoga z blokom ustavili še odločilni napad in dobili drugi niz (26:24), je bilo šale konec.

Ponovno z udarno postavo so bili Hočani neustavljivi. Ko je na semaforju kazalo 16:6, domači navijači niso verjeli svojim očem. Skupaj so Hočani dosegli kar 16 blokov, od tega mladi, komaj 18-letni Žan Berglez kar šest, medtem ko sta se v tem elementu Jaka Vovk in Uroš Planinšič veselila po trikrat. Na koncu so igralci Mokronoga tudi z malo sreče prilezli do desete točke v tretjem nizu. Zelo podoben pa je bil tudi četrti, le da je številka na semaforju pri domačinih ustavila pri 14. točki.

Hočani so bili v vseh elementih boljši tekmec, med drugim dosegli tudi osem asov. Z zmago so si igralci odbojkarskega kluba Hoče priigrali naslov jesenskih prvakov. V devetih tekmah so izgubili le enkrat in imajo pred nadaljevanjem prvenstva tri točke prednosti pred odbojkarji Črnuč. Mlado hoško ekipo sedaj čakajo štirje tedni brez prvenstvenih tekem. A časa za oddih ne bo veliko, saj bodo imeli čez božično-novoletne praznike le dvakrat po štiri dni odmora, medtem bodo v preostalih dneh v normalnem trenažnem procesu.

 

Mokronog – Hoče 1:3 (13:25, 26:24, 10:25, 14:25)

Dvorana v Mokronogu, gledalcev 70, sodnika Klemenčič (Kamnik) in Slavec (Golnik).

Mokronog: Fine, Jevnikar 16, Fišter, Hočevar – libero, Slak Riosa 4, Bregant 1, Strajnar, Žlajpah 6, Strmole, Virant 8.

Hoče: Klinc 8, Primec 12, Port 2, M. Planinšič, Boženk 14, Špindler, Franc 1, Repa – libero 1, Vovk 14, Berglez 17, Lobnik 1, Šijanec 2, U. Planinšič 5, Orthaber – libero.