Premočni tudi za Brezovčane

Četudi bo letošnja sezona v drugi slovenski odbojkarski ligi naporna kot že dolgo ne, pa igralci odbojkarskega kluba Hoče pred prihajajočim božično-novoletnim premorom ne popuščajo. Minulo soboto (12. decembra) so v domači dvorani pričakali ekipo Špan Brezovice, ki se je v preteklih letih izkazal za izjemno neugodnega tekmeca. Izbranci domačega trenerja Mirana Merkuša so v obračun krenili zelo samozavestno, od prve minute narekovali ritem igre in na koncu zlahka vknjižili nove tri točke.

Četudi je Ljubljančanom v Hočah manjkal kateri izmed nosilcev igre, pa so Hočani že v uvodnih točkah pokazali, da tekmeca ne bodo podcenjevali. Z dobrimi začetnimi udarci (skupaj so dosegli kar 12 asov) so si priigrali prednost šestih točk (8:2) in jo zatem do konca niza le še poviševali. Podobno se je razpletlo tudi v drugem nizu, le da so Brezovčani na koncu osvojili točko več kot v uvodnem nizu (25:16).

Četudi je bil odstotek uspešnega sprejema servisov v vrstah gostiteljev pod letošnjim nivojem, pa se je domači trener odločil, da v tretjem nizu ponudi priložnost trem igralcem, ki doslej niso dobili (pre)veliko priložnosti za dokazovanje. Jako Vovka je na mestu centralnega blokerja zamenjal Žan Berglez, namesto Matije Primca je bil korektor Miha Šijanec, sprejemalec Dominik Klinc pa je mesto odstopil Matjažu Lobniku. Pomlajena ekipa je imela nekaj težav do končnice niza, a zatem vendarle rutinirano pripeljala tekmo h koncu.

Hočani ostajajo po osmih krogih še zmeraj vodilna ekipa druge lige. Toda pred odmorom jih čaka še gostovanje pri Mokronogu. Na papirju naj bi bil tekmec lahek zalogaj, a spomini na pretekla leta govorijo nekaj povsem drugega. Predvsem proti favoritom so Dolenjci znali velikokrat presenetiti, motiva za hoški skalp pa jim tudi tokrat ne bo manjkalo iz dveh razlogov. Kot prvo je najbolj sladko premagati vodilno ekipo lige in kot drugo bodo reševali svojo kožo, saj so trenutno z vsega eno osvojeno točko z eno nogo že v tretji ligi.

 

Hoče – Špan Brezovica 3:0 (25:15, 25:16, 25:21)

Večnamenska športna dvorana Hoče, gledalcev 120, sodnika Ortl (Polzela) in Gruškovnjak (Beltinci).

Hoče: Klinc 2, Primec 10, Port, M. Planinšič, Boženk 14, Špindler, Franc 7, Repa - libero, Vovk 4, Berglez 5, Lobnik 2, Šijanec 4, U. Planinšič 4, Orthaber – libero.

Špan Brezovica: Železnjov 2, Zupančič 9, Mancenovič Zuka 4, Brumen 4, Umek – libero, Erbežnik 8, Pungerl 1, Ambrožič 1, Mramor.