S celo kožo iz lokalnega derbija

Za odbojkarji Hoč je drugi lokalni derbi letošnje sezone. Tokrat so v šestem krogu druge slovenske odbojkarske lige v hoški odbojkarski lepotici gostovali igralci Pro volleyja. Za mariborski klub, ki so ga ustanovili šele pred nekaj leti, igra več kot pol ducata nekdanjih prvoligaških igralcev, zato je bil naboj pred tekmo še toliko večji. In ker lokalni derbiji zares ne poznajo zakonitosti (to so Hočani spoznali ob edinem porazu v letošnji sezoni proti Framu), so se gostitelji morali za zmago pošteno potruditi.

Prvi niz so izbranci trenerja Mirana Merkuša pričeli suvereno. Bili v vseh elementih odbojkarske igre boljši tekmec, četudi so naredili preveč neizsiljenih napak (osem), da bi lahko slavili še bolj prepričljivo (25:18). Če je izkušene goste v prvem nizu krasila katastrofalna realizacija v napadu, ki je padla krepko pod 30 odstotkov, pa so se v drugem nizu pobrali. Predvsem preko Aljaža Mikla in Denisa Ploja so uspeli nanizati nekaj uspešnih akcij in predramili domačega odbojkarje. Z nadpovprečni sprejemom servisov so si Hočani pripravljali uspešne priložnosti za napadalne akcije in jih tudi izkoriščali. Predvsem pri akcijah na sredini mreže, kjer sta kraljevala Timi Franc in Jaka Vovk, so bili vsaj za stopničko kakovostnejši tekmec in dobili tudi drugi niz (25:22).

Kdor izmed dobrih 150 gledalcev v hoški dvorani je mislil, da bodo gostje po izgubljenih prvih dveh nizih izobesili belo zastavo, se je uštel. Četudi brez prvega organizatorja igre Mirka Škundriča, so nudili dostojen upor. Nerazumljivo pa so se domači odbojkarji spustili na igralni nivo tekmecev in ni veliko manjkalo, da bi zašli v resne težave. Šele ko se je prebudil hoški blok, so Hočani stvari postavili na svoje mesto in se še petič v letošnji sezoni veselili treh točk.

Najuspešnejši med domačini odbojkarji je bil Tadej Boženk, ki je dosegel 13 točk. Jaka Vovk je prispeval 10 točk, Timi Franc 9, Miha Šijanec 6, Matija Primec 5, Dominik Klinc 4, Uroš Planinšič 3, in Urh Port 2. Hočani so tako obdržali vodilno mesto v drugoligaški konkurenci in imajo pred drugouvrščeno ekipo iz Črnuč dve točki prednosti. Že v soboto pa jih čaka novo težko gostovanje, ko bodo ob 14. Uri gostovali pri drugi ekipi Calcita iz Kamnika.