STAREJŠI DEČKI 1. IN 2.KROG

POROČILO S TEKEM starejših dečkov OK HOČE

Sezona 2015/16

Pa se je tekmovalna sezona pričela tudi za starejše dečke (U14). St. dečki Hoč so v kvalifikacijski skupini B, skupaj z ekipami iz Braslovč, Sl. Bistrice, Maribora II in Šoštanja. Tekmovanje poteka na turnirski način po dvokrožnem sistemu. Na posameznem turnirju ima vsaka ekipa po dve tekmi. Cilj naše ekipe je osvojitev vsaj 2. mesta v skupini in uvrstitev v A ligo.

V 1. krogu smo imeli tekme v Braslovčah. Prva tekma je bila z domačini. Naša igra je bila daleč od pričakovane ravni, fantje so igrali »v krču«. Napravili smo veliko število lastnih napak, ki jih je domača ekipa spretno izkoristila. Kljub temu, da so nas starši na tribunah močno vzpodbujali, naša igra nikakor ni stekla. Tekmo smo gladko izgubili z rezultatom: Braslovče : Hoče - 2:0 (25:20; 25:12). Druga tekma je bila s Šoštanj-Topolšico. Fantje so se pokazali povsem v drugi luči. Predvsem je dobro deloval servis. V igro so vstopili vsi fantje z rezervne klopi. Končni rezultat: Hoče: Šoštanj-Topolšica -2:0 (25:9; 25:6).

2.krog kvalifikacij je potekal v telovadnici OŠ Bojana Ilicha v Mariboru. Prvo tekmo smo imeli ponovno z domačini. V obeh setih smo imeli ves čas pobudo in naša zmaga ni bila vprašljiva. Rezultat: Maribor II : Hoče  - 0:2 (10:25; 15:25). Drugo tekmo smo odigrali z ekipo Sl Bistrica. Ta ekipa je imela v ekipi enega izrednega posameznika. Bil je izredno učinkovit v napadu in servisu. Na srečo pa sam ni zmogel vsega. Večino časa smo sicer vodili, vendar so nam rezultatsko sledili. Razburljiv je bil predvsem drugi set. Rezultat: Hoče: Bistrica – 2:0 (25:17; 25: 22).

Trener: Darij Kotnik