Po Framu na vrsti prvoligaš

Člansko moštvo odbojkarskega kluba Hoče je bilo uspešno tudi v četrtem krogu tekmovanja za Pokal Slovenije. Izbranci trenerja Mirana Merkuša so minuli petek, 9. oktobra, v domači dvorani gostili sosede iz Frama in zanesljivo slavili s 3:0 (25:16, 25:15, 25:16). Hočani so že v uvodu prvega niza povedli za štiri točke (8:4) in vodstva niso več izpustili iz rok. Tudi polminutni odmori gostujočega stratega Jureta Čopija niso ustavili hoškega stroja, ki je iz akcije v akcijo postajal bolj zanesljiv.

Dobri začetni udarci so prinesli temelje za uspešne obrambne akcije in veliko število blokov – Hočani so jih dosegli kar deset. V napadalnih akcijah je bil neustavljiv Jaka Vovk, ki je uspešno zaključil kar osem od devetih napadalnih akcij na sredini mreže. Mladi Framčani so naredili preveč napak (skupaj 27), da bi se lahko dostojno upirali razpoloženim gostiteljem. Pri domačinih so točke prispevali naslednji igralci: Jaka Vovk 11 točk, Tadej Boženk 10, Miha Šijanec 8, Dominik Klinc 7, Timotej Franc 4, Miha Planinšič in Žan Berglez po 3 ter Uroš Planinšič in Urh Port po 1.

Hoče – Gokop Fram 3:0 (25:16, 25:15, 25:16)

Hočani se bodo v osmini finala pomerili z ekipo Panvite Pomgrada iz Murske Sobote. Gre za prvoligaša, ki v slovenskem prostoru sodi med veliko četverico najmočnejših in najbogatejših klubov. Prvo tekmo bodo Hočani odigrali v domači dvorani VŠD Hoče v SREDO, 14. oktobra 2015, s pričetkom ob 18. uri.

VABLJENI!