Hočani kadetski državni prvaki

Da bo razplet finala kadetov (U-17) negotov vse do zadnje točke, so poznavalci napovedovali že pred pričetkom turnirja najboljše četverice (Črnuče ACH, Hoče, Mislinja in Sip Šempeter) v Večnamenski športni dvorani v Hočah. Na koncu je po odbojkarski lepotici odmevalo »Hoče, Hoče«, domači odbojkarji pa so se veselili novega naslova državnih prvakov. Drugega po dve letih. Zlata generacija okrog kapetana Uroša Planinšiča je dokazala, da ji v slovenskem prostoru ni para, saj naslove v razmiku dveh let osvoja že vse od mini odbojke. V svojih vitrinah imajo sedaj že pet kompletov zlata.
Uvodni polfinale med Hočani in Šempetrčani je postregel z vsem, kar odbojkarska igra lahko ponudi – lepe akcije in dobršno mero napetosti. Potem ko so izbranci domačega stratega Mateja Kavnika (pre)gladko dobili prvi niz, so jim gostje iz Savinjske doline v drugem vrnili z enako mero. Tretji, skrajšani niz, je bil neizprosen. Gostitelji finalnega turnirja so povedli z 12:8, a zatem nerazumljivo popustili. Šest zaporednih točk je gostom prineslo zaključno žogo za finale. Toda začetni udarec je končal v mreži, naslednjo napadalno akcijo pa je ustavil hoški blok. Ponujeno darilo so domači odbojkarji z veseljem sprejeli in na koncu po uspešni napadalni akciji korektorja Andreja Ledineka slavili z 18:16.
Pred velikim finalom je bilo v dvorani čutiti napetost. Nasproti sta si stali ekipi, ki sta v preteklosti že osvajali naslove v kadetski kategoriji. Hočani sicer v mlajši zgodovini (nazadnje pred dvema letoma), Ljubljančani pred 28 leti (davnega leta 1987). Vodstvo kluba iz Črnuč je bilo prepričano, da so po dolgih sušnih letih sestavili šampionsko ekipo. A so se ušteli. Četica domačega trenerja Mateja Kavnika je sicer na razliko izgubila prvi niz, a se je zatem povsem razigrala. Tekmecem niso pustili niti kančka upanja na uspeh v drugem in tretjem nizu. Ko je večina navijačev že verjela v končni uspeh Hočanov, je sledil nov preobrat.
Z nekaj menjavami je trener Črnuč, Jani Malovič, spremenil ritem igre, kar je domače odbojkarje povsem vrglo iz koncepta. Tudi najlažje prvine odbojkarske igre so postajale najtežje stvari in temu primeren je bil rezultat četrtega niza (25:13). Nosilcema hoške igre, podajalcu Urošu Planinšiču in sprejemalcu Mihi Šijancu, je počitek ob koncu četrtega niza dobro del, saj sta v odločilnem petem nizu pritisnila na plin. Zatem si je nekaj napak privoščil še ključni mož v vrstah Črnuč, Žiga Kumer, in vse je bilo pripravljeno za domače slavje. Da je bila »čaga« popolna so pred dvorano poskrbeli trije odbojkarji Mislinje, ki so v roke poprijeli dve harmoniki in kitaro ter dodobra zabavali navijače.      
Trenerji so za najboljšega igralca turnirja (MVP) izbrali Uroša Planinšiča (Hoče). Za najboljšega napadalca so razglasili Bineta Odra (Mislinja), najboljši organizator igre pa je postal Nejc Marovt (Sip Šempeter). Naslov najboljšega blokerja je pripadel Dinu Hodžiču (Črnuče ACH), libera pa Timiju Štojsu (Sip Šempeter).
Rezultati, polfinale: Hoče – Sip Šempeter 2:1 (25:14, 18:25, 18:16), Mislinja – Črnuče ACH 1:2 (25:17, 26:28, 13:15); finale: Hoče – Črnuče ACH 3:2 (23:25, 25:19, 25:20, 13:25, 15:9); končni vrstni red: 1. Hoče, 2. Črnuče ACH, 3. Sip Šempeter, 4. Mislinja.