Zbrani le en niz

Članska ekipa odbojkarskega kluba Hoče je minulo soboto, 17. januarja, v 10. krogu druge slovenske odbojkarske lige gostovala v Brezovici. Ker so gostitelji pred obračunom zasedali tretje mesto, kar je le mesto pred Hočani, je tekma obetala zanimivo predstavo.

Tekmo so bolje pričeli Hočani, ki so hitro ujeli ritem igre in si z dobrimi začetnimi udarci želeno prednost. Gostitelji so ogromno grešili, Hočani pa domala niso naredili lastne napake, kar se je odražalo tudi na rezultatu (25:22). Vse do sredine drugega niza so Hočani svoje vodstvo držali trdno v rokah, zatem pa so nerazumljivo popustili. Začetni udarci niso bili več tako močni, pa tudi menjave trenerja Mirana Merkuša niso prinesle želene spremembe poteka tekme. Brezovčani so dobili drugi niz (25:18), zatem pa povsem zagospodarili na igrišču in dobili še tretji ter četrti niz.

Priložnost za popravni izpit bodo Hočani imeli že ta petek, 23. januarja, ko v domačo dvorano VŠD Hoče prihaja drugouvrščena ekipa druge lige Sip Šempeter. Tekma se bo pričela ob 20. uri.