Pričetek tudi za malo odbojko

Hoška ekipa male odbojke se je v soboto, 10. januarja, odpravila na gostovanje v Slovensko Bistrico. Hočani so kar prvo tekmo igrali proti domači ekipi Murexin. Začetek prvega niza je bil ves čas izenačen, saj je bila prisotna začetniška trema. A vendar so gostje iz Hoč prevzeli pobudo in prvi niz zmagali z rezultatom 25:17. Tudi v drugem nizu je bila igra zelo izenačena, a se domačinom ni izšlo, saj so gostje iz Hoč tudi drugi niz zmagali z rezultatom 25:19. In tako zmagali tudi prvo tekmo z 2:0.

V drugi tekmi na turnirju so se Hočani pomerili z ekipo Šempeter. Tudi tukaj je bila v prvem nizu zelo izenačena igra obeh ekip. A vendar so na koncu več zbranosti in odločnosti pokazali Šempetrani, in tako prvi niz zmagali s 25:22. Drugi niz ni bil tako napet, saj Hočani niso imeli konkurence in niz brez težav zmagali s 25:17. Ker pa je bil rezultat v nizih 1:1, je bilo potrebno odigrati še tretji niz. Tudi v tretjem nizu je bilo zelo izenačeno, saj sta obe ekipi zelo dobro igrali. Na koncu niza pa je Hočanom zmanjkalo malo sreče in so tako izgubili niz s 25:23 in tudi drugo tekmo z 2:1.

Hočani so morali odigrati še tretjo tekmo za končno uvrstitev na 2. ali 3. mesto na turnirju.

Ponovno so igrali prodi domačinu. Tokrat so Hočani pokazali več odločnosti in pravo igro, ter oba niza brez težav slavili s 25:13.

 Tako so se Hočani kot drugo uvrščena ekipa uvrstili v nadaljnjo tekmovanje male odbojke.

Naslednji krog bo že čez 14 dni.