Tako blizu, a še vedno (pre)daleč

Zanimivo odbojkarsko predstavo so videli gledalci v športni dvorani v Hočah, kjer so domači odbojkarji iz Hoč gostili doslej neporaženo moštvo Žirovnice. Domači strateg Miran Merkuš je pripravil dobro taktiko, kako ustavljati napade gostov iz Gorenjske, kar je v prvem nizu obrodilo sadove. A na žalost domačih gledalcev le do vodstva domačih z 19:16, ko so Hočani zapravili veliko priložnost, da uidejo na štiri točke prednosti. Nezbranost jih je stala točke in naposled tudi vodstva, saj so Žirovničani prevzeli vajeti igre v svoje roke in dobili prvi niz (25:22).

Ko se je sredi drugega niza prebudil domači blok, so igralci iz Hoč igrali kot prerojeni. Zlahka so brali napade gostov, pri katerih se je v igro iz minute v minuto vnašala večja nervoza. Na koncu je bilo na semaforju 1:1 v nizih, saj so Hočani slavili s 25:19. Osvojen niz bi mladim Hočanom moral vliti dodatne samozavesti, a se je zgodilo prav nasprotno. Preveliko število napak je botrovalo katastrofalnemu nizu in porazu na 17. točki.

Veliko bolj obetajoče se je pričel četrti niz. Hočani so z Gorenjci držali korak vse do končnice. Žal niso izkoristili treh ali štirih lahkih žog, ko bi si lahko priigrali ali odločilno prednost ali prednost za končnico niza. Tako pa so veliko bolj izkušeni odbojkarji Žirovnice tekmo mirno pripeljali h koncu in na koncu tudi zaradi "daljše klopi" slavili s 3:1. Gorenjci ostajajo neporaženi, Hočani pa so po porazu zdrsnili na peto mesto v drugi ligi. Več o dogajanju v drugi odbojkarski ligi preberite tukaj.