Še tretjič po "loteriji"

Hoški odbojkarji so postali pravi specialisti za maratonske dvoboje. Minulo soboto, 29. novembra, so gostovali v Črni na Koroškem in se pomerili s sosedi na prvenstveni lestvici druge državne odbojkarske lige.

Začetek tekme na gostovanju, s katerega se je večina igralcev mlade hoške ekipe v preteklosti venomer vračala praznih rok, je potekal po predstavah trenerja Hočanov Mirana Merkuša. S solidnimi servisi do tekmeca držali na distanci in presenetljivo lahkoto zaustavljali napade gostiteljev. Prvi in drugi niz so Hočani odločili v svojo korist, tekmecem pa v vsakem nizu prepustili le 18 točk. Kot bi bili igralci iz Hoč v tretjem nizu z mislimi že pri poti domov, so se opustili, držali korak z domačini samo do 20. točke, nato pa nerazumljivo popustili. Domači so dobili tretji niz (25:22), s preudarno igro pa nadaljevali tudi v četrtem nizu. Hočani so izgubili samozaupanje, naredili vse preveč napak in povsem popustili.

O zmagovalcu je odločal peti niz, ki ga v odbojkarsih vrstah imenujejo tudi loterija. Bolje so začeli Hočani, vodili z 9:6, a jih je nekajminutna prekinitev (trener domačih Branko Golob se je zaradi slabosti za kratek čas zgrudil ob igrišču) povsem vrgla iz ritma. Domačini so s štirimi zaporednimi točkami povedli, a jim je za kaj več zmanjkalo moči. 

Izbranci trenerja Mirana Merkuša so tako slavili še tretjič zapored in se vseh treh zmag veselili po petem nizu. Na prvenstveni lestvici druge lige so se po šestih krogih utrdili na četrtem mestu. Več o dogajanju v 2. državni odbojkarski ligi lahko prebere na www.odbojka.si. Že v soboto pa Hočane čaka nova tekma v domači dvorani VŠD Hoče. V goste prihaja vodilna ekipa iz Žirovnice, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Tekma se bo pričela ob 19. uri.

Vabljeni!