Zanesljivo čez Fram in Maribor

Četrti urnir kvalifikacijske skupine F starejših dečkov je potekal minulo nedeljo, 23. 11. 2014, domačin pa je bil Murexin iz Slovenske Bistrice. Oba tekmeca ekipe OK Hoče sta bila kandidata za vrh lestvice v naši skupini. Ekipi iz Frama in Maribora v zadnjih letih namreč dokaj redno posegata po visokih mestih v večini kategorij mladih.
Prva tekma z ekipo Frama je bila za obe ekipi izredno pomembna. Poražencu te tekme so se namreč izredno zmanjšale možnosti za uvrstitev v A-ligo. V tej tekmi se je naša ekipa pokazala kot bolj zrel nasprotnik. V prvem setu so bili naši fantje vseh elementih igre boljši nasprotnik. Naredili so relativno malo napak, zato je bil rezultat prepričljivih 25:8. V drugem setu je koncentracija nekoliko padla, posledično se je pojavilo nekaj več napak. Drugi set se je končal s 25:13. Torej zanesljiva zmaga, ki je vodila proti našemu glavnemu cilju - uvrstitvi v A-ligo.
V drugi tekmi nas je čakal favorit skupine, ekipa iz Maribora. V preteklem krogu tekmovanja so nas na domačem parketu dokaj prepričljivo premagali. Tokrat je bila zgodba precej drugačna. Hoški fantje so veliko bolje sprejemali servis in dobro izpeljevali napade. Naš servis je bil precej boljši, njihove napade pa smo pogosto zaustavljali že v bloku. Tako smo večino prvega seta vodili s štirimi ali petimi točkami razlike, ob zaključku pa so nas celo ujeli. Skoraj smo zapravili dobljeni set. Po razburljivi končnici so naši fantje kljub vsemu uspeli zmagati s 27:25. Ves drugi set so naši fantje igrali zelo dobro. Niso popuščali, zelo veliko žog so polovili v polju in uspešno izpeljevali protinapade. S takšno igro so prisilili Mariborčane v napake in dokaj prepričljivo dobili set s 25:14. Te zmage z 2:0 proti Mariboru so se naši fantje zelo razveselili. Zasluženo so se veselili velike zmage in skoraj zagotove uvrstitve v A-ligo.