Hočanom infarktna končnica

Gledalcem, ki so v soboto zvečer prišli v Večnamensko športno dvorano v Hočah, ni bilo žal obiska, saj so videli tekmo 2. državne odbojkarske lige polno preobratov in z infarktno končnico.

Ekipa Črnuč ACH, podružnična ekipa slovitega evropskega ACH Volleyja, je prišla v Hoče z jasnim namenom, osvojiti tri točke. Enak načrt so imeli tudi domači fantje in njihov trener Miran Merkuš. Začetek tekme je bil povsem po željah domačega moštva,  a po peti točki se je v igro prikradla nepotrebna nezbranost. Gostje iz prestolnice so nizali točke in na koncu gladko dobili prvi niz. Pri Hočanih ni uspevalo praktično nič, velikokrat so nepotrebnem grešili, kar so odbojkarji iz Črnuč s pridom izkoriščali. Dalj časa je trajal drugi niz, bolj osredotočeni k cilju so postali domači igralci. Čeprav so kar nekajkrat zaostajali za tri točke ali več, so Hočani tekmeca ujeli na 20. točki, nato pa po napaki gostujočega korektorja izenačili v nizih.

Kopija drugega niza je bil tretji, tudi tega so na razliko (25:23) dobili domači "pubeci". Ko je že kazalo, da bodo vse tri točke ostale doma, so se Ljubljančani razigrali. Dobili so četrti niz in na začetku petega, skrajšanega niza povedli s 5:1. Prednost so še povečali in pri 11:6 so le redki v dvorani verjeli v preobrat. Toda servisi Dominika Klica so bili za sprejemalce Črnuč prevelik zalogaj. Svoje je dodal še Miha Planinšič, ki je z dvema blokoma poskrbel za izenačenje. Hočani so celo povedli s 13:11, imeli pri 14:12 priložnost za predčasno zmago, a je žoga končala v avtu. Zadnja točka je bila odraz celotne izenačene tekme. Dobrega sprejema Hočani niso znali spreobrniti v zmagovito točko, Ljubljančani so se ubranili, podajalec je žogo podal v cono 4, a ni predvideval, da ga bo tam čakal "granitni" blok domačega organizatorja igre Uroša Planinšiča. Žoga je končala v polju gostov in sledilo je zasluženo rajanje.

Hočani so se s tretjo zaporedno zmago zavihteli na peto mesto, prihodnjo soboto pa bodo gostovali v Črni na Koroškem.