Bolezen pustila posledice

V petem krogu tretje državne odbojkarske lige so v Hočah gostovali mladi odbojkarji iz Mislinje. Naša mlada ekipa, tokrat brez poškodovanega Tima , Blaža in Vaskota, ni zmogla presenetiti dolsej še neporaženih Misljinčanov. Tudi bolezen Andreja in Alena je pustila posledice.
Že v uvodu tekme je bilo videti, da so zelo motivirani gostje prišli po maščevanje za poraz v mladinskem četrtfinalu. Ob vzpodbujanju svojih navijačev so prvi niz gladko dobili na 16. točki. V drugem nizu je bilo na začetku opaziti nekoliko več želje in borbenosti pri domači ekipi. Vendar samo do desete točke. Potem je na sceno stopila še neuigranost. Ta nas pesti že od pričetka lige, saj naš prvi podajalec Grega in oba sprejemalca Miha in Matjaž ne trenirajo skupaj. Zato je v sredini niza, Gregorja zamenjal mladi Gašper. Malo se je umirila igra, set pa se je ravno tako končal na 16. V tretjem nizu so domači odbojkarji na začetku celo povedli. V drugi polovici niza pa povsem popustili in ga izgubili na 18. točki. Poraz je vnesel nekoliko nepotrebne nervoze med igralce. Zavedati se je treba, da tretja liga služi za pridobivanje prepotrebnih igralnih izkušenj, ki jih s sedenjem na klopi v drugi ligi igralci ne bi dobili.
Tekmo bo potrebno čim prej pozabiti in se pripraviti na nove izzive. Že naslednji konec tedna nas čaka tekma v Šempetru in zadnji krog kadetskih kvalifikacij v Mežici, v katerih pa naši mladci še niso izgubili.  Zaradi vspodbude našim mladim igralcem upamo, da bo na naslednji tekmi več navijačev.