Urnaut igralec tekme

V italijanski odbojkarski ligi je ta vikend potekal zadnji krog rednega dela prvenstva. Od slovenskih odbojkarjev je najbolj blestel Tine Urnaut, ki je bil tudi izbran za igralca srečanja med Monzo in Piacenzo. Urnaut je tokrat igral na mestu korektorja, za zmago Piacenze v gosteh pri Monzi s 3:2 pa je prispeval 21 točk ob 64 % realizaciji v napadu. Zmage se je veselil tudi Matej Černic. Perugia je premagala vodilni Trentino (Trentino ni igral v najmočnejši zasedbi), vendar pa to ni bilo dovolj za preboj Perugie v končnico. Zamejski Slovenec je 75 odstotnemu sprejemu dodal še 10 točk. V zadnjem krogu se je naigral tudi Gregor Jerončič. Tokrat mu je trener Cunea ponudil priložnost za igro celotno tekmo, Jerončič pa jo je dobro izkoristil. Za zmago svojega moštva nad ekipo Taranta je Jerončič dosegel 8 točk. Za popoln slovenski dan v italijanski ligi je poskrbel tudi Jasmin Čuturič. Za Modeno, ki je slavila proti Pinetu s 3:0, je odigral celotno srečanje ter ob 50 % sprejemu dosegel 8 točk. Loris Mania ni bil v kadru Modene. Prve tekme končnice v najmočnejši italijanski ligi bodo na sporedu že to nedeljo. Četrtfinalni pari so naslednji: Trentino – Verona, Modena - Macerata, Cuneo – Piacenza, Treviso – Monza.


V Belgiji še naprej pospešeno igrajo tekme končnice. Dragan Radovič in njegovi soigralci pri Knack Randstad Roeselare so ta teden odigrali dve tekmi, iz katerih so iztržili polovičen izkupiček. V sredo so najprej doma ugnali Halen s 3:0 (10 točk Radoviča, od tega 2 z blokom), v soboto pa so izgubili v gosteh proti ekipi Averbode z istim rezultatom (5 točk Radoviča). Roeselare je trenutno na drugem mestu z enakim številom točk kot prvouvrščeni Noliko iz Maaseika. V ligi za obstanek so bili ponovno uspešni igralci Menena (3:1 doma proti Puursu), za katere pa tokrat ni zaigral Zlatko Pulko.


V francoskem prvenstvu se Sebastijan Škorc in druščina (Paris) še naprej krčevito borijo za mesto v končnici. Tokrat so izgubili proti ekipi Beauvais z najtesnejšim izidom. Škorcu, ki je odigral celotno tekmo na mestu libera, je lahko v uteho poraz največjih konkurentov Pariza za končnico, Toulouse-a. Pariz zaostaja štiri kroge pred koncem rednega dela prvenstva za osmim mestom eno točko.

4 slovenski člani Posojilnice Aich/Dob so ta teden odigrali dve tekmi polfinala avstrijskega prvenstva. Dob je na obeh tekmah proti ekipi SG Hotvolleys nesrečno izgubil s 3:2. Na prvem srečanju na Dunaju sta večino srečanja od naše četverice odigrala David Slatinšek (67 % sprejem, 10 točk) in podajalec Tomi Šmuc, Nejc Pušnik je v prvem in drugem nizu vstopil kot menjava, Mihael Kosl pa ni dobil priložnosti za igro. Prav tako sta na drugi tekmi na Prevaljah odigrala večino srečanja Slatinšek (60 % sprejem, 9 točk) in Šmuc, preostala Slovenca pa sta ostala v nemilosti domačega trenerja. Polfinale se igra na tri dobljene zmage. V nemilosti trenerja Gradca pa je bil ponovno Peter Bedrač. Klub slabi igri UVC Gradca in še drugemu porazu v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta, je Bedrač lahko le nemočno opazoval dogajanje na igrišču.  

Foto: www.copravolley.it