Starejši dečki predali naslov

V nedeljo, 25.05.2014, je v VŠD Hoče potekal finalni turnir državega prvenstva za starejše dečke. Novi državni prvaki so postali dečki iz ekipe Krka iz Novega mesta, ki so na vrhu Slovenije nasledili ravno domačine.

Mladi Hočani so naslov predali že v prvi polfinalni tekmi, ko so bili brez moči proti zelo razigrani ekipi GO Volley. Nikakor niso našli odgovora na zelo dobre servise nasprotnika ter so tekmo izgubili z 2:0 v nizih.

V drugi polfinalni tekmi smo spremljali zelo izenačeno igro med ekipo Krke iz Novega mesta in ekipo Calcit Volleyball iz Kamnika. Z nekaj sreče so odločilni tretji niz s 15:13 dobili Dolenjci ter se tako veselili uvrstitve v veliki finale.

Tekma za 3. mesto je prinesla obračun med Štajerci in Gorenjci. Po napetih 3. nizih so se bronaste medalje veselili Kamničani.

Veliki finale so zelo dobro začeli dečki iz Novega mesta saj so zelo na hitro povedli z 2:0 v nizih. Naslednja dva niza pa so na igrišču zagospodarili Primorci ter je tako o naslovi držanih prvakov odločal peti niz, ki so ga s 15:10 dobili Dolenjci in slavje se je lahko začelo.

 

Rezultati finala