Končno 6. mesto v Sloveniji

V soboto, 17.5.2014, se je v VŠD Hoče odvijal še zadnji turnir male odbojke. Tokrat so se domači odbojkarji borili za mesta od 5. do 8. v Sloveniji.

Na prvi tekmi so se Hočani pomerili z ekipo Salonit Anhovo. V prvem nizu je bila igra obeh ekip dokaj izenačena. Ko pa se je prvi niz bližal koncu, so domačini prevzeli pobudo in ga zmagali s 25:21. V drugem nizu igra ni bila tako izenačena saj so domačini bili boljši in so niz brez težav pripeljali do konca z rezultatom 25:16 ter tako tudi zmagali prvo tekmo z 2:0.
V drugi tekmi so mladi hoški odbojkarji igrali proti ekipi Žužemberk. V prvem nizu niso domačini igrali tako dobro, zato so ga posledično izgubili s 25:10. V drugem nizu je bila igra bolj izenačena saj so se domačini zelo dobro upirali in so niz zmagali s 25:23. v tretjem nizu je bila igra nekoliko bolj izenačena, a vendar ni bilo dovolj za zmago. Ta niz so Hočani izgubili s 25:17 in tako tudi tekmo z 1:2 v nizih.
V tretji tekmi so domačini imeli za  nasprotnika ekipo Brezovice. V prvem nizu je bila igra na obeh straneh zelo zbrana, zato smo gledali izenačeno igro vse do konca niza, ki so ga domačini z nekaj sreče tudi dobili s 26:24.  Podobno igro smo spremljali tudi v drugem nizu, a tokrat so bili bolj zbrani gostje saj so naredili manj napak ter niz zmagali s 25:20. V tretjem nizu pa so domačini pokazali pravo igro in niso ničesar prepostili naključju ter niz zmagali s 25:19 in tako tudi tekmo z 2:1 v nizih.

Po vseh teh mesecih borbe in težkih treningov so mladi Hočani prišli do zaključka sezone. Sezono so zaključili na odličnem 6. mestu v Sloveniji.

 

Rezultati in vrstni red v mali odbojki