Ko se igraš z ognjem, a se ne opečeš!

V nedeljo so starejši dečki že bili na robu poraza, a so se "čudežno" izvlekli ter tako še vedno ostajajo brez poraza v sezoni 2013/2014.

V prvi tekmi 2. kroga "A" lige za starejše dečke so v Hočah mladi hoški odbojkarji igrali proti ekipi iz Frama, ki so jo letos v kvalifikacijah že dvakrat tesno premagali. Glede na to, da ekipa iz Frama ni bila v popolni postavi saj en igralec iz prve postave zaradi vremenskih razmer ni mogel priti na turnir, je bilo za pričakovati, da bi se lahko kočne zmage veselili domači odbojkarji. Prvi niz so po dobri igri na obeh straneh s 25:19 dobili Hočani, ko pa se je na začetku drugega niza še poškodoval en igralec ekipe iz Frama pa je bilo tekme dokončno konec saj so domači hitro zaključili niz s 25:10.
V drugi tekmi je "zdesetkana" ekipa iz Frama le zmogla toliko moči, da je po napeti tekmi z 2:1 v nizih premagala Maribor II.
Po gladki zmagi v prvem nizu s 25:14 proti ekipi Maribor II, so mladi hoški odbojkarji mislili, da je tekme že konec ter da bodo v drugem nizu samo stopili na parket in zmaga bo njihova. S tem se mladi mariborski igralci niso strinjali in so nezbrano igro domačinov sprejeli z odprtimi rokami ter niz zasluženo zmagali s 25:23. Ko je v tretjem nizu semafor že kazal 9:4 za Mariborčane pa so se le malo prebudili tudi domačini ter z nekaj dobrimi servisi in napadi le prišli do zmage s 15:12.

V 3. krogu "A" lige vzhod se bodo Hočani ponovno podali v Mežico, kjer bodo odigrali tekmi proti domačinom ter ekipi Maribor II.

 

Več o starejših dečkih