Iz 2. kroga v repasaž

V soboto, 14.01.2014, se je v VŠD Hoče odvijal turnir 2. kroga državnega prvenstva v mali odbojki za dečke.

Domača ekipa je imela v prvi tekmi za nasprotnika ekipo SIP Šempeter. Hočani so tekmo pričeli zelo odločno in zbrano. Cel niz je bila igra zelo izenačena saj je tudi ekipa iz Šempetra igrala zelo dobro. Na koncu so domačini odigrali malo bolje ter dobili niz s 25:22. V drugem nizu je igrala druga postava in dečki niso bili tako zbrani. Naredili so kakšno napako preveč in to je domačo ekipo stalo zmage. Drugi niz so izgubili s 25:22. V tretjem nizu pa se domača ekipa ni mogla zbrati, da bi lahko odigrala tako kot v prvem in zaradi prevelikega števila napak so izgubili niz s 25:07 in tudi tekmo z 2:1 v nizih.
Drugo tekmo na turnirju je domača ekipa igrala proti ekipi iz Frama. V prvem nizu so domačini brez večjih težav pripeljali niz do končne zmage s 25:16. V drugem nizu pa druga postava ponovno ni prišla do prave igre in s preveč lastnimi napakami niz izgubila s 25:08. V tretjem nizu je ponovno igrala prva postava in z zbrano igro zmagala s 25:20 in tako tudi tekmo z 2:1.
Tretjo odločilno tekmo so mladi Hočani odigrali proti ekipi Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Prvi niz je prva postava domačih igralcev pričela zelo slabo. Naredili so veliko napak in se do konca niza niso mogli zbrati ter so ga izgubili s 25:14. Druga postava je z zbrano igro dobila drugi niz s 25:17. V tretjem odločilnem nizu ni in ni šlo, bilo je preveč napak, zato so niz izgubili s 25:14.

Tako se je domača ekipa uvrstila v repasaž in bo tam nadaljevala tekmovanje za najboljša mesta v državi.

Več o rezultatih mala odbojka