Mladeniči ta vikend uspešni

V soboto je v domači dvorani mlada ekipa odigrala tekmo tretjega kroga 3. DOL vzhod. Nasprotniki so prišli iz Mislinje.

V prvem nizu je povsem dominirala gostujoča ekipa. Domačini pa so čakali, da bi se točke same dosegle. Po vsega 15 minutah so niz izgubili na 14. Tudi začetek drugega niza ni obetal doseganja točk domače ekipe. Bolj kot je naraščalo število gledalcev, bolje so mladi Hočani igrali. Do konca drugega niza so ujeli priključek, kar pa ni bilo dovolj za osvojitev niza. Končno je igra stekla po željah trenerjev, igralcev in gledalcev. Tretji niz so z borbeno igro dobili domačini, ekipo Mislinje so pustili na triindvajseti točki. Četrti niz je pripadel domačinom. V petem loterijskem nizu, pa so mladi Hočani hitro povedli za štiri točke in niz do konca z malo nervoze pripeljali do zmage s 3:2 v nizih.

 

Že v nedeljo sta se obe ekipi znašli v Braslovčah, kjer je potekal četrtfinalni turnir mladincev. Poleg domačinov iz Braslovč so sodelovale še ekipe iz Mislinje, Raven na Koroškem in Hoč.

Naši mladinci so prvo tekmo igrali z domačini. Prvi niz je potekal isto kot dan prej. Vsi so stali in čakali, da se bodeo točke same dosegale. Zato je ekipa iz Braslovč zasluženo slavila. V drugem nizu je trener Matej z nekaj menjavami le prebudil ekipo, ki je začela igrati v ritmu, kateremu Braslovčani niso mogli slediti. Tako je drugi niz pripadel Hočanom. Prav tako, kljub borbeni igri domačinov, tudi tretji niz. V drugi tekmi je Mislinja gladko premagala Fužinar.

Nato smo ponovili tekmo prejšnjega dne. Tokrat so bili naši, okrepljeni z igralci prve ekipe, premočan nasprotnik. Ekipa MIslinje se je s požrtvovalno igro prvi niz še upirala, v drugem nizu pa so naši povsem zagospodarili na igrišču. Tako so se kot prvo uvrščena ekipa uvrstili na polfinalni turnir mladincev. Drugo mesto je osvojila ekipa iz Braslovč.