Zlahka do prvih točk

Članska ekipa Hoč se je v prvi tekmi druge državne odbojkarske lige v tekmovalnem letu 2013/2014 pomerila z mlado, a zelo ambiciozno ekipo Lunos Maribor II. Že tako velik naboj sosedskega derbija je podžgalo še dejstvo, da se igralci med seboj zelo dobro poznajo.
Od začetnega sodniškega žvižga dalje so Hočani prevzeli pobudo na igrišču in pokazali, kdo je gospodar na igrišču. Z borbeno, hrabro in agresivno igro so v prvem setu popolnoma zasenčili goste in zmagali set s 25:9. Seveda takšnega nivoja igre nobena ekipa ne more držati skozi celotno tekmo in tudi Mariborčani so se počasi prebujali. Vendar se Hočani niso pustili vreči iz ritma in so tudi v drugem setu obrnili rezultat v svojo korist in zmagali s 25:19. Tudi tretji set so navkljub želji mladih gostujočih igralcev dobili domačini z 25:21 in s tem osvojili prve tri točke v novi sezoni.

Tehnico je v korist Hočanov prevesila podpora navijačev, večja izkušenost in homogenost ekipe, katera tudi letos cilja na visoko končno uvrstitev v drugi državni odbojkarski ligi.

Naslednjo domačo tekmo bodo Hočani odigrali  v soboto, 26. oktobra 2013, ob 19. uri v VŠD Hoče, kos e bodo pomerili z ekipo Murexin iz Slovenske Bistrice. Vljudno vabljeni!!! Še pred tem pa jih čaka gostovanje v Mokronogu.